DIY // Koffiescrub (voor het lichaam!)

Is dit de makkelijkste DIY ooit?!

In de StyleTone box van Februari zat een koffie scrub, koffie scrubs staan erom bekend dat ze cellulitis aanpakken en het lichaam ontgiften. Ik moet zeggen: volgens mij had het zeker effect! Maar de koffie scrub in kwestie is moeilijk te verkrijgen, gelukkig kun je er ook zelf eentje maken.. en dat is helemaal niet moeilijk!

Bijna alles wat je nodig hebt staat hier al op de foto

Koffie (neem er één met een hoog cafeïne gehalte, dat is de stof die je nodig hebt)

Suiker (of zout)

Plantaardige olie

Een pot om je scrub in te bewaren

Ik koos voor zonnebloem olie. Olijfolie kan natuurlijk ook, maar dat had mijn voorkeur niet omdat deze olie vaak een sterke geur heeft… zonnebloemolie is heel neutraal.

Je kan ook kokosolie smelten en toevoegen, maar pas er mee op! Kokosolie stolt namelijk bij een relatief lage temperatuur, kun je je voorstellen wat er gebeurd als kokosolie stolt in de leidingen? Gebruik er dus zeker niet teveel van! (Of laat hem gewoon weg)

Ik voegde steeds wat meer olie toe aan de suiker, tot ik van beide ongeveer evenveel had. In plaats van suiker kun je ook zout gebruiken, dan wordt je scrub iets harder (zout lost minder snel op in water dan suiker).

Dit laagjes effect ziet er eigenlijk echt leuk uit, voor moest je de scrub cadeau willen doen! 🙂

Welke consistentie je scrub heeft kun je helemaal zelf beslissen. Voeg beetje bij beetje je olie en suiker (of zout) mengsel toe, en meng tot je het resultaat bekomt dat je voor ogen had.

Voila 🙂 mijn scrub is bijna af…

Als finishing touch voegde ik nog wat amandel olie toe, dit zorgt voor een zoete geur en bovendien is het erg zacht voor de huid. Dit kleine flesje is eigenlijk bestemd voor het gelaat, er zijn ook grotere flessen van te koop bij kruidvat (voor slechts 1,99 euro!).

Voila! In minder dan 10 minuten is je koffie scrub af, klaar voor een cellulitis vrije zomer 😉

Ps. je kan ook koffieprut gebruiken, moest je voor zero waste willen gaan.. 😉 koffieprut is zachter dan gemalen koffie uit het pakje en kan ook voor het gelaat worden gebruikt.

xoxo

Fie

Volg je Hola Nova al op Facebook? En/of Instagram?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

2 Comments

  1. Make-up And More 5 mei 2017 at 08:04

    Leuk!!! Ruikt da sterk naar koffie? Ik ben nl geen koffiefan ?

    1. Fie 5 mei 2017 at 08:07

      Ja dat wel :p ik ben wel koffie fan haha, door die amandelolie wordt de geur wel zoeter, een heel warme, zoete geur…wat overblijft op de huid doet een beetje denken aan Black Opium!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.