Shoplog // Ik ging naar IKEA en ik kocht….

Ahh Ikea, land van de doe-het-zelf meubelen en Zweedse balletjes.. maar ook van de leuke decoratie en handige spulletjes. “Ik heb helemaal niks nodig”, en toch met een volle kar aan de kassa staan, ik ken het en ik maakte het ook deze keer weer mee..

Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze zo leuk vond, hij past wel goed in mijn (elk?) interieur en het is gewoon grappig dat je hem helemaal zelf in model kan zetten. Mijn dochter is er helemaal gek op en hij moest zelfs in een poppenbedje op haar kamer slapen (not kidding).

GESTALTA, 7,99 euro

Niet erg bijzonder maar wel echte klassiekers: de ziplock zakjes! De mijne waren op dus ik moest er nieuwe hebben, ik nam maar meteen 4 pakjes mee… daar kom ik wel even mee toe.

ISTAD ziplock zakjes, 2.99 (geel) en 1.99 (kleiner, rood)

Dit gekke ding had ik vaak voorbij zien komen toen in een groepje om “IKEA tips” werd gevraagd, straks laat ik nog wat foto’s zien van hoe hij eruit ziet uit de verpakking πŸ™‚

Het is een droogmolentje! De armen klappen uit en er bengelen 16 wasknijpers aan, ideaal om kleine spullen (lingerie, sokken,..) aan te laten drogen zonder dat er veel plek in beslag genomen wordt en zonder dat je veel tijd verliest.

Dit wist ik eigenlijk zelf niet, het molentje heeft de vorm van een octopus! Ik vind dit echt heel tof, jammer dat er enkel nog witte waren, op rood of zwart vallen de witte oogjes natuurlijk extra op πŸ™‚

PRESSA droogmolentje 2,99 euro

Deze diertjes zag ik uitgestald staan in de showroom, zo tof!

Fleur is natuurlijk ook helemaal gek op deze, en ze passen goed in elk interieur door de zwarte kleur!

RΓ–RD, set van 3, 8,99 euro

OkΓ©, deze vallen in dezelfde categorie als de ziplock zakjes. Simpel, maar o zo handig! Bijna elke keer dat ik naar IKEA ga heb ik weer eentje mee, ze zijn perfect om een portie voor 1 persoon in te bewaren (om mee te nemen naar het werk) en bovendien kunnen ze in de microgolfoven en in de diepvries.

Move over Tupperware… deze kosten slechts 1,99 euro per stuk (voor dit formaat, er zijn er nog grotere!)

Ik had vroeger eierdopjes in aardewerk, maar nadat enkele kennis maakten met de grond (oeps) had ik echt wel nieuwe nodig.

BENΓ„GEN, 4 eierdopjes voor 1,99 euro

Ik kocht enkele kweeksetjes bij HEMA, de zonnebloemen doen het voorlopig best goed! Maar ze zaten in erg kleine potjes, dus ik besloot te te herplanten in dit bloempotje van IKEA.

SOCKER plantenpotje, 0,99 euro per stuk

Deze 3 vaasjes kocht ik om make-up (kwasten, liquid lipsticks,..) in te bewaren en vanboven op mijn make-up kast te zetten, ik vond het “studs” patroon erg tof! Officieel is het een glas en whiskeyglazen.

FRASERA, 1,50 euro (klein) en 2 euro (groot) per stuk

En ook mijn make-up kast zelf is nieuw! Ik kocht deze MALM met 4 lades voor 79,90 euro.

Wanneer hij af is krijgen jullie hem natuurlijk te zien πŸ˜‰

Ik kocht ook enkele stoffen verdelers voor in de lades, zo blijft alles (hopelijk) netjes en overzichtelijk!

Wat koop jij altijd bij IKEA?

xoxo

Fie

Op de hoogte blijven? Like Hola Nova op Facebook, of volg op Instagram πŸ˜‰

You May Also Like

10 Comments

 1. Mamavantweeblog 3 mei 2017 at 13:38

  Omg ik krijg alweer zin om nog eens naar Ikea te gaan, je weet wel, om 1 iets te kopen ???

 2. Ineke 3 mei 2017 at 11:33

  Leuke aanwinsten! De grote vraag is natuurlijk, wat ging je halen? :D. Vaak ga ik naar Ikea 1 bepaald iets en kom ik thuis met mijn nieuwe aanwinsten + 20 andere vriendjes van hem :D.

 3. Make-up And More 2 mei 2017 at 19:58

  Ikea heeft leuke dingen maar meestal loopt er volgens mij teveel volk ?.

  Mijn make-up bewaar ik in dezelfde Malm-kast!

  1. Fie 2 mei 2017 at 20:04

   Hahaha da’s echt wel waar :p

 4. Irene 1 mei 2017 at 17:05

  Aaah love Ikea! Ik heb al zin om er nog es heen te gaan. Moet nog veeeel spullen kopen voor ons huis dus dat is het perfecte excuus!

 5. Wendy 1 mei 2017 at 15:11

  Ik heb dat bij Ikea ook altijd, dat ik meer koop dat vooraf gepland. Ik ging dit weekend alleen even een eettafel halen…En kocht ook een vuilnisbak, en knutselspullen, en geurkaarsjes, en onderzetters en, en, en…. πŸ™‚

 6. Johanna 1 mei 2017 at 13:55

  Die whiskytumblers hebben we ook, net als een grote voorraad ziplockzakjes ? Ik gebruik ze om mijn naaipatronen netjes in te bewaren.

  1. Fie 1 mei 2017 at 13:57

   Dat is ook nog een idee! Multifunctioneel die dingen πŸ™‚ gebruik jij de whisky glazen echt voor whisky?

 7. Sarah 1 mei 2017 at 12:31

  Leuke buit! De whiskeyglazen zijn erg mooi! <3 Die Malm had ik ook bijna gekocht voor mijn make-up en skincare. Uiteindelijk kocht ik 1 van een andere reeks met een lade meer.

  1. Fie 1 mei 2017 at 12:36

   Amai, nog een lade meer? Ik twijfelde tussen 3 of 4 en ging uiteindelijk voor 4 πŸ™‚ beter wat plaats over dan plaats tekort… en dan is er nog ruimte voor nieuwe spulletjes :p

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.