New in my closet // Dior Hypnotic Poison

Alles over dit parfum, en tips over hoe je een nieuw parfum kan kiezen! 

Ik ben een moeilijke als het gaat om parfums. Ik grijp steeds terug naar dezelfde geurnoten en veel parfums bezorgen me hoofdpijn of vind ik toch “net dat niet”. Ik heb dus geen uitgebreide collectie parfums in de kast staan, ik heb er drie/vier die ik afwisselend gebruik (ook al kies ik steeds dezelfde voor “elke dag”).

Ondertussen vond ik het wel eens tijd voor wat anders, en toen ik een kortingscode van Ici Paris XL kreeg was dat het moment om kennis te maken met nieuwe parfums!

Ik kijk altijd eerst op Fragrantica, zo’n handige site! Je kan er je favoriete parfum ingeven, en dan zie je de geurnoten/reviews. Op basis daarvan zie je links ook een kolom met parfums waar je vast ook van houdt. Een parfum die bij mij vaak terugkwam in de lijst was “Hypnotic Poison” van Dior, ik was vroeger gek op “Midnight Poison”, maar die wordt helaas niet meer geproduceerd. Zou Hypnotic Poison echt een goeie match zijn?

Ik ging langs bij Ici Paris XL om het parfum eerst eens te testen, de verkoopster stelde zelf voor om het eens te gebruiken en dan later een beslissing te nemen. Top!

Wat mij opviel is dat de geur héél erg lang bleef hangen! Zelfs een dag later rook ik het nog vrij sterk op mijn kleren, dat zou je echt niet verwachten want het is een Eau De Toilette, hij bleef bij mij langer dan veel Eau De Parfums!

Je mag er niet teveel van gebruiken, want het is wel een zware geur.. “overkill” is heel makkelijk.

Dit zijn de geur groepen volgens Fragrantica

vanilla
sweet
almond
nutty
fruity
powdery
Vanille ruik je erg sterk terug! Dat is voor mij echt een must, al mijn favoriete parfums hebben vanille als (voornaamste) geurnoot.
De topnoten van Hypnotic Poison zijn abrikoos, kokosnoot en pruim. De hartnoten zijn Braziliaans rozenhout, jasmijn, karwijzaad, lelietje-van-dalen, roos en tuberoos (nachthyacint). De basisnoten zijn amandel, muskus, sandelhout en vanille.
De basisnoten blijven het langst nageuren, het zijn warme, zoete noten. Precies waar ik van hou!
Hypnotic Poison wordt daarmee geclassificeerd als een “Oriëntaalse Vanille”.
Een dag later ging ik hem kopen 🙂

De kleuren van het flesje vind ik erg mooi en passend bij de geur, warm en krachtig. Donkerpaars en rood, verweven door elkaar. Ik weet niet waar het flesje op gebaseerd is (even opzoeken) maar het doet mij denken aan een appel. Ik denk zelfs aan de appel die sneeuwwitje kreeg, door de combinatie van de vorm en de naam (hypnotic poison).

Wat opzoekwerk leert mij dat de vorm inderdaad werd gebaseerd op “de verboden vrucht” (dus een appel.. die toch wat geheimen verbergt 😉 ).

In de dop staat het logo van Dior gegraveerd.

De verpakking en het flesje doen mij wat ouderwets aan (het is dan ook een geur die al tientallen jaren bestaat). Een make-over zou misschien afdoen van het klassieke karakter van het merk.. Estée Lauder hoort volgens mij ook in dat rijtje thuis.

Hou jij ook van warme, vanille geuren? Snuffel dan zeker eens aan deze volgende keer je in de parfumerie bent, en laat je niet afschrikken door de klassieke (ouderwetse?) vormgeving.

xoxo

Fie

Hola Nova volgen? Dat kan! Like op Facebook en/of volg op Instagram!

You May Also Like

4 Comments

 1. Lys 11 april 2017 at 14:18

  Hypnotic Poison is zo’n heerlijk parfum! Ook één van mijn favorieten, vooral tijdens de koudere maanden 🙂

 2. Tania 10 april 2017 at 16:58

  Ik ben ook heel moeilijk qua parfums. Ben wel benieuwd naar deze geur

 3. Cindel 10 april 2017 at 16:08

  Zelf vind ik de poisen Sting van dior het lekkerst! Maar deze is ook erg lekker 🙂 ook de flesjes zien er altijd super mooi uit hé!

 4. Dhini 10 april 2017 at 15:35

  Klinkt heerlijk geurtje! Ik word nieuwsgierig van

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.