Getest en gekeurd // Colour Correcting

“Colour Correcting” poeders, ze beloven de mooiste dingen en ze zien er prachtig uit… maar kloppen die beweringen? En wat als je de kleurtjes mengt..?

Dit “Colour Correcting Mattifying Powder” van Catrice is oud… héél oud, en dat is er wel wat aan te zien. Afgesleten letters, doosje vol krassen. Ik kocht hem ooit, letterlijk jaren, geleden in de make-up sale bij kruidvat, voor 1 euro.

Ik heb hem, zoals duidelijk is, vaak gebruikt. Eigenlijk weet ik niet goed waarom, ik gebruikte nog geen make-up en deze deed het wel prima dus tja… why not? Toen ik andere (betere) poeders ging gebruiken (onder andere ook van catrice) raakte deze wat in vergetelheid. Tot ik hem onlangs opnieuw tegenkwam in mijn make-up la, ik ging hem eerst weggooien maar… waarom niet eerst wat testen?

Een van de dingen dat mij aantrok in het poeder was het feit dat hij “colour correcting” is. Iedereen die vaker make-up gebruikt kent het wel

Groen gaat roodheid tegen

Peach doet de teint opleven

Etcetera.

Dit poeder bevatte al die kleuren in één! Wauw, superhandig! Of is het te mooi om waar te zijn?

Daar gaan we! We gaan alle kleuren mengen tot één geheel

Stiekem vind ik dit echt prachtig om te zien, al die kleurtjes zo dooreen.. met een nieuw product zou ik dit uiteraard niet doen, pure verspilling! Maar dit product ging toch in de vuilbak belanden, en laten we zeggen dat het voor de wetenschap is 😉

Zie je al wat er aan het gebeuren is?

Jep… al die mooie kleurtjes samen vormen gewoon, plain, ordinary beige!

En dat is helemaal niet zo gek, beige is geen primair kleur en wordt opgebouwd uit een beetje groen, rood, paars (blauw en rood), peach (geel en rood)…

Wil dat zeggen dat “Colour Correcting” helemaal niet “Colour Correcting” is? Nee! Maar niet meer dan je gewone, beige poeder.. het is praktisch hetzelfde.

Zoveel merken bieden de kleuren samen in 1 doosje aan.. in de mooiste patronen en vormen (en euh, matching prijzen) maar je brengt ze wel met een kwast samen aan.. en dan krijg je dus hetzelfde effect als met een gewone, beige poeder.

Laat je dus niks wijsmaken.

xoxo

Fie

Ps. pigmenten apart aangebracht hebben uiteraard wel een groter effect, dat is no nonsense, je mengt niks samen.

Hola Nova op Facebook 

Hola Nova op Instagram 

You May Also Like

3 Comments

 1. Mamavantweeblog 26 maart 2017 at 08:09

  Moh! Dat is nu eens fijn om te weten!

 2. Make-up And More 23 maart 2017 at 07:31

  Mo zeg, dat Ist ik niet!!! Ik heb iets bijgeleerd! Dus eigenlijk zijn die dure correcting pearls van Guerlain totaal overbodig??? ? Geld gespaard!!

  1. Fie 23 maart 2017 at 19:39

   Jep… :p het is daarom geen slecht poeder, maar de bolletjes en kleurtjes zijn gewoon gimmick…

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.