Foto tutorial: zwart & goud

Ik ben geen MUA, ik hou van make-up maar ik ben zeker geen prof. Daarom ben ik blij als ik een leuke, makkelijke tutorial zie verschijnen op Facebook, op een blog,… vandaag deel ik één van mijn favorieten! 

Benodigdheden

Oogschaduwprimer (optioneel) ik gebruik Urban Decay Primer Potion in “Eden”

Donkere oogschaduw (ik koos zwart)

Lichte oogschaduw (ik koos bleek goud)

Midden kleur tussen de bovenstaande twee oogschaduws (ik koos een donkerder, bruiner goud)

Kwastje met korte, stevige haartjes (of een schuimapplicator)

Kwastje met zachtere haartjes, om te blenden

Plakband

1.  Nogal logisch, beginnen met oogschaduw primer als je dit wilt. Sommige mensen gebruiken nooit primer, dat is natuurlijk ook prima.

2. De plakband kleven. Deze gaat je wing bepalen, dus hou daar rekening mee. Het is best om de plakband eerst een paar keer op je hand te kleven, zo verliest hij wat van zijn kleefkracht (anders kan het erg trekken bij je oog, niet handig of aangenaam!).

3. Breng de donkerste kleur aan, dit hoeft (zoals je ziet) niet heel netjes te zijn! De plakband zorgt ervoor dat je een mooie wing krijgt. Als ik vloeibare eyeliner (of een stiftje) gebruik vind ik plakband net minder handig, met oogschaduw is het (voor mij) een must. Met poeder kun je niet zo makkelijk een scherpe wing maken. Hier gebruikte ik een spons applicator.

4. Nu kun je de plakband verwijderen en de lichtste kleur aanbrengen, dit hoeft (opnieuw) niet heel netjes te zijn. Je laat de kleuren lichtjes overlappen. Makkelijk toch?

5. Nu kun je de middelste kleur aanbrengen met een zachte borstel, je brengt hem aan op de “overgang” tussen licht en donker.  De zachte borstel zorgt ervoor dat je de kleurtjes goed samen kan blenden, je ziet dus niet meer dat je ze eerst niet zo netjes aanbracht..

Je kan nog een fijn eyeliner lijntje aanbrengen (of tightlinen) maar ik vind het niet persé nodig.

Ta-daa!

Voor welke kleurtjes kies jij?

xoxo

Fie

Hola Nova op Facebook 

Hola Nova op Instagram 

You May Also Like

10 Comments

 1. Ezra 17 februari 2017 at 21:35

  Super mooi gedaan! Wou dat ik dat zo kon. Ziet er nog best lastig uit! Knap dat je dat zo mooi kan

  1. Fie 17 februari 2017 at 22:19

   Bedankt! Het valt echt goed mee, zeker het proberen waard 😀

 2. Saar Vandegaer 17 februari 2017 at 11:14

  Leuke ooglook Fie! Staat je goed

 3. Johanna 16 februari 2017 at 15:38

  heel mooi! misschien probeer ik dit wel eens 🙂

  1. Fie 16 februari 2017 at 19:20

   Zeker het resultaat tonen hé 😀 bedankt!

 4. Marieke 16 februari 2017 at 10:06

  WAUW!! Doe je geen real-life workshops? 😉

 5. Mamavantweeblog 16 februari 2017 at 09:30

  Oh ik vind het mooi! En ook je eerlijkheid wordt geapprecieerd! ?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.