In de mix: H&M vs Coloured Raine

Een paar dagen geleden postte ik een review van de Coloured Raine liquid lipstick in “Princess Cut” (klik!), ik was (en ben) heel erg enthousiast over deze lipstick maar met 19 euro (als er geen promotie is) is hij niet heel goedkoop.

Toevallig bracht ik een dag later de H&M velvet lipcream in “Enchanté” nog eens aan (klik hier voor de review hierover).. tiens, leek die kleur nu niet heel erg op Princess Cut? Ik besloot de proef op de som te nemen.

In de tube is er best veel verschil, had ik het dan fout? H&M lijkt echt véél rozer, terwijl Coloured Raine echt paars is.

Ook de tube is anders vormgegeven, Coloured Raine is langer en slanker. H&M bevat 2ml, Coloured Raine bevat 4g. Hoe ml/g staat ten opzichte van elkaar weet ik niet, 2ml is volgens mij meer dan 2g.. maar pin me er niet op vast!

Zo zien de swatches eruit wanneer ze nog nat zijn, H&M is meer een mousse terwijl Coloured Raine een stuk vloeibaarder is.. de formules zijn dus wel anders. Ook hier is het verschil in kleur nog vrij goed zichtbaar, al valt het zo een stuk minder op dan in de tube.

En opgedroogd! H&M wordt wat donkerder wanneer hij opdroogt, Coloured Raine niet zodat het verschil in kleur best klein wordt. Ze zijn niet gelijkend genoeg om een dupe te noemen (dan moesten ze echt identiek zijn) maar ze behoren wel tot dezelfde “familie”. H&M is meer nude, is iets draagbaarder, en CR heeft een meer paarse ondertoon.

Opzich vind ik de formules van beide erg goed, ze drogen beide niet uit en blijven beide lang zitten. Op mijn arm lijkt Coloured Raine wat “patchy”, op mijn lippen had ik dat probleem (gelukkig) niet. H&M Brengt wel mooi, gelijkmatig aan. Ze drogen ook beide echt mat op.. al doet H&M dat een stuk sneller dan CR (door de andere formule/substantie neem ik aan).

Onder de douche verbaasde ik mij erover dat ook H&M er niet makkelijk afging! Water alleen volstond niet om ook maar iets van beweging in beide kleuren te brengen. Zeep? Nope! They didn’t budge! Toen ik aan de slag ging met scrub ging H&M makkelijker af dan Coloured Raine.. maar toch, H&M.. well done!

Ik had swatches op beide armen gemaakt (de swatches aan de ene kant waren wat verpest omdat ik ergens had blijven haperen en Coloured Raine was uitgelopen). De ene kant heb ik eraf geschrobt onder de douche, de andere niet..

 

Ook hier zie je weer goed dat Coloured Raine lastiger aan te brengen was en er langer over deed om op te drogen, de randjes zijn donkerder dan de binnenkant.. H&M is wel “even”. Hij gaat er ook wel makkelijker af met wat te schrobben (of tijdens het dragen door bijvoorbeeld te eten).. het is dus maar wat je verkiest! Zoals je ziet op de foto (door roodheid) heb ik over beide zitten wrijven.. geen beweging in de krijgen, ik kon ze op die manier ook niet vervagen.

Eens ze afgesleten zijn zie je het verschil in kleur weer erg goed.. zo zal de stain op je lippen er ook uitzien.

Vind je Coloured Raine te paars? Hou je meer van nude? Je wilt liever niet online bestellen? H&M is zeker een goed alternatief, zeker wanneer je het verschil in prijs in acht neemt!

Klik hier voor mijn review van de H&M Lip Cream 

Klik hier om alle kleurtjes te zien/te bestellen (7,99 euro) 

Klik hier voor mijn review van de Coloured Raine Matte Liquid Paint 

Klik hier om alle kleurtjes te zien/te bestellen (19 euro) 

Coloured Raine wint wanneer het gaat om houdbaarheid en kleurintensiteit (de stain lijkt beter op het originele kleur), maar het is maar net wat je budget is en wat voor jou belangrijker is!

xoxo

Fie

ps. geen posts als deze missen? Volg me op Facebook (klik) 🙂

You May Also Like

14 Comments

 1. Christine 24 januari 2017 at 18:23

  Vroeg me al een tijdje af hoe de liquids van H&M zijn, had enkel nog maar de gewone lipsticks geprobeerd! Leuke post x

  1. Fie 24 januari 2017 at 18:33

   Ze zijn erg goed! Als je vergelijkt met andere merken (vergelijk ook de inhoud) wel prijzig..

 2. About Joyce 23 januari 2017 at 14:19

  Het zijn allebei ontzettend mooie kleuren, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar H&M Enchanté!

 3. Tania 21 januari 2017 at 17:34

  Mooie kleurtjes. Het merk Coloured Raine kende ik nog niet

  1. Fie 21 januari 2017 at 18:43

   Ik denk ook dat het (helaas) nog niet in fysieke winkels hier te vinden is 🙁 jammer want het is echt goed!

 4. Daniëlle 21 januari 2017 at 15:02

  Oeh, ik vind ze beide prachtig !

 5. irma ten napel 21 januari 2017 at 14:53

  Mooi hoor! Wat goed dat de H&M er bijna iet af ging 😛

 6. Marsha 20 januari 2017 at 22:28

  Ik vind allebei de kleuren erg mooi!

  1. Fie 20 januari 2017 at 22:32

   Thanks! Ik wist niet dat ze zoveel op elkaar gingen lijken 🙂 ik dacht dat Princess Cut een stuk meer lila ging zijn

 7. Sarah 18 januari 2017 at 19:17

  Verdorie, nu heb ik spijt dat ik Princess Cut ook niet nam. Hij ziet er echt heel mooi uit.

  1. Fie 18 januari 2017 at 19:18

   Pff ja echt hé, ik heb ook spijt dat ik niet meer kleurtjes nam in de sale 🙁 nu zijn ze 19 dus zelfs meer dan de duurste toen hé!

 8. Mamavantweeblog 18 januari 2017 at 11:18

  Mooi! Ik vind die van CR wel intenser van kleur he! Mijn voorkeur zou naar die gaan!

  1. Fie 18 januari 2017 at 11:28

   Ja idd! H&M slijt een stuk lichter af dan hoe hij is pas opgebracht.. het zijn twee andere formules, maar H&M is zeker niet slecht en zal dan misschien de voorkeur krijgen van anderen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.