Review: Coloured Raine matte lip paint in ‘Princess Cut’

Liquid lipsticks. Ze lijken aan een gigantische opmars bezig, grote merken komen uit met nieuwe kleurtjes en formules.. glanzend maar vooral mat en zelfs metallic (hoezo, 90’s?!) zijn heel populair.

Ik had al een paar zo’n lipsticks in mijn bezit maar van geen één was ik echt helemaal tevreden. Ze brokkelen af, drogen uit,.. leuk voor een keer maar niet voor elke dag. Toen hoorde ik dat de lipsticks van Jeffree Star, Lime Crime,.. véél beter zijn dan de merken die ik gewend was. Dat zouden lipsticks zijn die echte mat blijven, niet plakken, niet uitdrogen.. tiens, ik was geïntrigeerd! Op beautybay.com zette ik wat Jeffree Star en Lime Crime liquid lipsticks op mijn wishlist.. ik wou ze graag bestellen, maar vond ze wel wat aan de prijzige kant!

Toen zag ik de lipsticks van Coloured Raine, het merk zei me niks maar veel van hun kleurtjes stonden dat moment in de sale, 10 – 13 euro in plaats van 19! Bovendien waren de reviews allemaal heel positief, velen vonden de formule van CR beter dan die van Jeffree of LC! Wauw! Daar moest ik er toch echt wel ééntje van bestellen..

Het volledige gamma kun je hier (klik!) zien, keuze genoeg hé? En dit zijn dan de matte/metallic liquids, er is ook nog een groot assortiment glanzende kleuren.

Omdat ik zo tevreden was over mijn MAC lipstick in “snob” (klik voor de review) wou ik opnieuw gaan voor een koele, roze lipstick. Hij mocht zelfs naar lila neigen.

Mijn keuze viel op deze, “Princess Cut”, een heel koele roze.. naar lila neigende kleur. Oeh! Ik was benieuwd of hij me wel ging staan en voor 12 euro wou ik best wel een gokje wagen.

Ik bestelde de lipstick (samen met een zoeva palette.. waar later een review over komt) enkele dagen voor nieuwjaar. Ik moest wat geduld uitoefenen en op vrijdag de 13de kwam mijn pakketje toe. Anders gaat het iets sneller, vast door de feestdagen dat het nu wat langer duurde.

De verpakking is niet helemaal mijn ding, het doet mij een beetje goedkoop aan terwijl het geen goedkoop product is. Natuurlijk is de verpakking niet het belangrijkste maar het product zelf. Ik wil mijn review zo volledig mogelijk schrijven en het oog wil ook wat..

 

De naam staat verschillende keren op het doosje en op de lipstick zelf vermeld, dat vind ik een plus.. zo hoef je nooit te twijfelen over welke kleur je precies hebt. Ook de applicator bevalt mij, het is een soort spateltje, prima..

Dit is de swatch op mijn arm! Ik had de lipstick eigenlijk lichter verwacht! Niet dat er wat mis is met deze kleur, hij is eigenlijk een stuk draagbaarder dan wat ik voor ogen had… maar dat maakt hem tegelijk ook minder bijzonder.

En zo ziet hij eruit op mijn lippen! Een prima, draagbare kleur die echt voor elke dag kan. Let niet op mijn wenkbrauwen, ik had  er, na een werkdag, al wat in zitten wrijven.. oeps!

Ik was meteen aangenaam verrast door de formule van de lipstick.. zo licht en zacht, niet plakkerig, niet droog! Het leek wel alsof ik helemaal geen lipstick droeg? Verschillende keren keek ik in de spiegel om zeker te zijn dat hij er nog wel opzat, en ja hoor.. hij bleef netjes op zijn plek! Eten, drinken.. geen probleem! Hij brokkelt niet af en scheurt niet, na een tijd (een lange tijd!) vervaagt hij gewoon.. het blijft mooi!

Dit is hoe dezelfde swatch eruit ziet na 2 dagen (!!!), hij heeft mijn arm echt gestained. Douchen, wassen.. het blijft. Moest ik nu erg gaan wrijven met make-up remover gaat het er vast wel af hoor maar ik wou het toch even meegeven!

Als je beslist een hele resem van deze lipsticks aan te schaffen, is het misschien niet zo’n goed idee ze allemaal tegelijk op je armen/handen te gaan swatchen 😉

xoxo

Fie

ps. geen posts als deze missen? Volg me op Facebook (klik!)

You May Also Like

12 Comments

 1. johanna 1 juni 2017 at 11:50

  deze ga ik ook eens proberen! lipstick, here I come!

  1. Fie 1 juni 2017 at 12:01

   Hahaha je collectie wordt goed aangevuld! 😀 hij staat nu in promotie zag ik!

 2. Review: Jeffree Star velour liquid lipstick in ‘virginity’ – HOLA NOVA 8 februari 2017 at 09:52

  […] aan en brokkelt hij af. Op dat vlak vond ik Coloured Raine een stuk aangenamer om te dragen. (klik hier voor mijn review over Coloured Raine). Met de juiste verzorging blijft Jeffree Star even lang […]

 3. In de mix: H&M vs Coloured Raine – HOLA NOVA 18 januari 2017 at 11:05

  […] paar dagen geleden postte ik een review van de Coloured Raine liquid lipstick in “Princess Cut” (klik!), ik was (en ben) heel erg enthousiast over deze lipstick maar met 19 euro (als er geen […]

 4. Liset - Beautydagboek 17 januari 2017 at 13:22

  Wat fijn dat hij zo goed blijft zitten! Dat is echt een pluspunt wat mij betreft. Het merk ken ik trouwens helemaal niet, leuk om zo nieuwe merken te ontdekken.

  1. Fie 17 januari 2017 at 17:19

   Ik hoorde er veel positieve dingen over en besloot de gok te wagen 😀 wel jammer dat je ze niet gewoon in de winkel kan kopen in BE/NL.. of toch niet zover ik weet

 5. Elisa 16 januari 2017 at 14:39

  Zulke kleuren staan zo mooi bij uw haar en huid!! Bij mij vloekt dat jammer genoeg met mijn rode haar en teint 🙁 De formule klinkt ook super! Ik ben meestal niet zo voor de liquids omdat mijn lippen er toch steeds droog door worden, dus misschien moet ik dit merk maar eens proberen?

  1. Fie 16 januari 2017 at 19:40

   Hey Elisa! Thanks! Ik denk dat die zeker goed zou zijn voor jou 🙂 het voelde echt alsof ik helemaal niks op had! Haha, ik draag rood op het werk (uniform) en het vloekt inderdaad wel erg met die kleur, oeps :p

 6. Mjay 15 januari 2017 at 20:24

  Wauw, een erg mooie kleur inderdaad! Heb zelf ook nog niks van dit merk maar ben nu wel benieuwd geworden.

  1. Fie 15 januari 2017 at 20:28

   Je zal er geen spijt van hebben! 🙂 die formule is super, ik heb geen JS of LC (NOG niet) maar naar ’t schijnt moet deze niet onderdoen! 🙂

 7. Mamavantweeblog 15 januari 2017 at 17:05

  Het is echt heel mooi! En zo zorgvuldig aangebracht ?. Krijg al spijt dat ik niet bestelde!

  1. Fie 15 januari 2017 at 17:11

   Mercikes! <3 ik heb al spijt dat ik er niet meer kocht toen ze in promo waren! Misschien komt het wel terug? Die nieuwe metallics zijn ook supermooi...

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.