Review: Revolution solid brush cleaner

Een tijdje terug plaatste ik voor het eerst een bestelling op boozyshop.be, ik kocht eigenlijk enkel producten van “make-up revolution”. Ik was erg benieuwd naar dit merk, veel van hun producten lijken dupes van gekende, duurdere merken. Zou het wat zijn?

Een van de dingen die ik graag wou kopen was brush cleaner, ik had dat eigenlijk nog nooit gebruikt (ik gebruikte steeds zwitsal shampoo) en wou wel eens een “echte” cleaner specifiek voor make-up borstels testen! Make-up revolution heeft vloeibare cleaner in het assortiment, maar die was uitverkocht dus besloot ik voor de vaste cleaner te gaan.

Ik heb er eigenlijk geen idee van of deze ook “geïnspireerd” werd op een duurder merk, beauty blender heeft dacht ik wel een solide cleaner in het assortiment maar ik kan de twee dus niet vergelijken.

Ik moet zeggen dat ik mijn kwasten niet genoeg reinig. Geen zin in, ik vergeet het.. sommige gebruik ik elke dag en dan heb ik het geduld niet ze mooi te doen drogen,.. zeg me dat ik niet alleen ben!

Mijn brushegg gebruik ik steeds wanneer ik mijn borstels wil reinigen, dit is zo’n handige tool! Wrijf je kwast over de ribbeltjes en er komt nog zoveel meer product van af dan wanneer je het gewoon met je vingers doet.

De brushegg kun je kopen op Boozyshop, je kan hem zelfs gratis krijgen vanaf een bepaald bedrag (dan kun je een cadeautje kiezen, deze stond er bij mij tussen). Ik kocht de mijne op AliExpress.

De cleaner zelf is solide (eh, duh) maar je ziet belletjes en lijntjes alsof het product echt handgemaakt is. Het is niet mooi glad en smooth, het lijkt alsof iemand echt de vloeibare zeep erin gegoten heeft.

Yes, we gaan eraan beginnen! Ik nam een teiltje met lauwwarm water en een handdoek. Normaal zou ik gewoon de wasbak vullen met water, maar voor de foto’s dus een teiltje.

Dit zijn de kwasten die we gaan reinigen, yikes! Omdat ik het product echt wil testen nam ik mijn vuilste kwasten. De foundation brush gebruik ik elke dag en bevat ondertussen een mix van Estée Lauder double wear en MAC studio fix fluid. De tweede van rechts gebruik ik ook elke dag om Bobbi Brown shimmerbrick mee aan te brengen, de oogschaduwkwast gebruik ik enkel voor zwarte oogschaduw en de eyeliner brush (die al in het water viel, oeps) bevat waterproof, gel eyeliner.

Je begint met je borstel gewoon nat te maken, zoals je ziet komt er eigenlijk (bijna) geen product van af. Dat verwachtte ik ook niet echt, EL en MAC zijn beide “zware” foundations die wel tegen een stootje kunnen.. ook als ze op borstel haartjes plakken.

Natte borstel wrijven over de cleaner, je ziet er al wat foundation vanaf komen maar de zeep schuimt niet erg op.. dat vind ik een dikke plus! Een van de dingen die me stoorden aan zwitsal zeep is dat het zo schuimt, ik had het gevoel dat ik het product nooit goed uit mijn kwasten kreeg.

En dan terug gewoon het water in.. Woooow! Het leek wel kunst! De foundation ging er zo vanaf!

Ik wreef mijn kwast zoals gewoonlijk over de brush egg

Ta-daa! Ik moest de stappen wel een paar keer herhalen, deze kwast was dan ook erg vies.

En dan nu.. de waterproof (!) gel eye-liner kwast!

Hop! Dat ging heel makkelijk! Dit had ik eigenlijk niet verwacht!

Ook de andere, fijne kant ging heel vlot… zie je hoe de viezigheid samen plakt op de zeep?

Met de grote kwast die ik gebruik voor Bobbi Brown en de oogschaduwkwast had de cleaner helemaal geen moeite! Die waren zo weer brandschoon.

Na afloop kon ik de cleaner gewoon afvegen met een doekje, makkelijk!

Een puntje van kritiek: aan de zijkant zag ik wel een klein beetje verkleuring.. blijkbaar moet er toch wat product tussen de rand en de cleaner zelf zitten, al valt dit erg mee. Mij maakt het op zich niet zoveel uit, maar ik wil het wel meegeven.

De cleaner bestaat vooral uit glycerine. Hij bevat ook wat parfum, maar niet zoveel. Hij ruikt eigenlijk echt neutraal en ‘schoon’, dit was ook iets dat mij stoorde bij babyshampoo.. die doordringende geur die ik niet uit mijn kwasten kreeg. Het paste gewoon niet echt vond ik!

Ik ben blij dat ik deze cleaner kocht en zal vanaf nu mijn kwasten vaker schoon maken.. Echt waar! 😉

Geen posts zoals deze meer missen? Volg me op Facebook (klik!)

xoxo

Fie

You May Also Like

6 Comments

 1. Lobke 14 januari 2017 at 10:10

  Oh spannend! Bij mijn bestelling op cultbeauty zit deze keer een mini cleaner van beautyblender.
  Zo te zien is het wel een stuk gemakkelijker dan babyshampoo! Hopelijk heeft mijn mini een deftig formaat zodat ik checken of het wat voor mij is.
  Leuk om al even jouw mening te horen over die van Makeup Revolution, die is een heel stuk betaalbaarder! 😉
  xoxo

  1. Fie 14 januari 2017 at 19:35

   O ik ben benieuwd hoe die van beautyblender je zal bevallen! Zou Make-up Revolution evenwaardig zijn? Ik vond babyshampoo steeds zo’n gedoe.. ik kreeg het product er niet goed uit, en die geur.. ik vind deze een stuk makkelijker 😀

 2. Elisa 13 januari 2017 at 21:41

  Moet ik me ook eens aanschaffen, ziet er superhandig uit! Ik maak nu steeds een mengeling van afwasmiddel en babyshampoo maar dat wordt altijd zo’n knoeiboel… waardoor ik het stiekem ook veel te weinig doe!

  1. Fie 13 januari 2017 at 21:52

   Voilà ik ben dus net hetzelfde hé! En de babyshampoo schuimt zo hard, ik had altijd het idee dat er toch wat vettigheid/residu achterbleef.. dat was nu het geval niet 🙂 echt een aanrader!

 3. Sarah 12 januari 2017 at 13:26

  Dat ziet er handing spul uit! Ik vergeet ook altijd mijn kwasten te wassen …

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.