Getest en gekeurd: Ace & Tate

Sinds een maand heb ik een rijbewijs, joehoe! Maar met dat nieuw rijbewijs kwam ook een nieuw inzicht (heh, in’zicht’): ik zag niet goed. Vooral kleine onderborden (uitgezonderd dit of dat) en wegwijzers vormden een probleem. Best balen want ik had mijn bril slechts 11 maand, en het was geen heel goedkope geweest ook.

Net toen zag ik steeds meer reclame van Ace & Tate voorbijkomen.. 98 euro voor een complete bril! Wauw, dat klonk wel goed! Maar is het ook echt wat?

Op hun site kun je max 5 brillen (zonder sterkte weliswaar) bestellen om eens uit te proberen, je laat ze zien aan vrienden/familie.. je went er eens aan. Je hebt 5 dagen de tijd om al dan niet een keuze te maken. Na die 5 dagen (of eerder) stuur je je pakketje brillen terug. Keuze gemaakt? Dan kun je je bril bestellen. Niks naar je zin? Ook goed.

Ik bestelde mijn eerste pakketje brillen op een donderdag avond (rond 18u30), er stond op de site dat je ze normaal gezien binnen de 4/5 werkdagen ontvangt maar dat ze hun best doen sneller te laten leveren. Geloof het of niet, vrijdag middag ging de bel en kon ik passen..

Ik koos een favoriet uit die vijf en bestelde dan nog eens vijf brillen, daar koos ik ook de (naar mijn inziens) beste uit en daarna besliste ik tussen die twee. Een ander montuur dat op dat moment niet binnen was beviel mij ook, ik contacteerde de klantendienst via Facebook (via mail, telefoon, live chat, whatsapp en zelfs stijladvies via skype kan ook) om te vragen of er enig idee was wanneer dat montuur weer binnen kwam.. of hoe ik kon weten of het al dan niet nog op voorraad ging komen. Ik werd erg snel en vriendelijk door de klantendienst geholpen, binnen een uurtje had ik een antwoord! (Ik stuurde natuurlijk wel gewoon overdag). Heb je een vraag? Aarzel dan zeker niet om hen een berichtje te sturen!

Helaas was dat montuur (een fijn, metalen model) niet geschikt voor een dioptrie hoger dan -6 of +6. Ik heb -7,5. Balen, al is het natuurlijk wel verstaanbaar, dikke glazen staan niet mooi in een fijn montuur. Het is goed dat ze daar eerlijk over zijn!

Ik koos voor het montuur “Morris” in het kleur “Taupe Turtoise”, op de site staat volgende beschrijving: “Curved metal temples punctuate Morris’s eloquent lines. Elegant, lightweight, never sedate.” en dit (klik!) is hem.

 Ik maakte een afspraak bij de oogarts en bestelde “Morris” vorige week maandag, ik moest op hun site invullen wat mijn dioptrie is (per oog), of er cilinders (astigmatisme) moesten geplaatst worden (ja) en op welke hoeveelheid graden dit moest gebeuren. Bij mijn linkeroog had de oogarts 0° genoteerd, dit nam ik over. Dinsdagmiddag kreeg ik een mailtje, ze wilden dubbel checken of die 0 wel klopte of of ik het misschien had vergeten in te geven.. Fijn toch! In mijn geval klopte het wel, maar wat als ik het gewoon vergeten was? Dan had ik nu een bril die niet ging voor mij. Heb jij ook een cilinder op 0° staan op je voorschrift, schrijf dan misschien bij de opmerkingen dat het wel degelijk klopt.. door de verwarring liep mijn bestelling enkele dagen vertraging op (nu ook geen ramp natuurlijk, maar als je het noteert is het duidelijker voor iedereen).

Let er ook op dat je oogarts zeker je pupil afstand noteert, mijn oogarts had dit niet gedaan! Ik had er ook niet om gevraagd omdat ik dacht dat dit gewoon standaard was. Bij Ace & Tate krijg je wel een tool om zelf je pupilafstand te bepalen, maar dit is best lastig! Vooral bij een grotere dioptrie laat je dit beter over aan iemand die er wat van kent. Uiteindelijk vond ik het recept van de opticien van vorig jaar terug, al zat ik er met de tool niet zo ver naast (27,5 en 27 mm ipv twee keer 27 mm). Ik weet dat mijn ogen dicht bijeen staan en ik dus zeker onder het gemiddelde van 30 mm zit.

Ik bestelde mijn bril op een maandagavond laat en ontving hem de week erna op donderdag! Zonder de verwarring rond de cilinder en Kerst had ik hem misschien maandag al ontvangen.

Zo ziet het eruit wanneer je het kartonnen doosje opent, een stevigere, mooie kartonnen box.

In de box nog een mooi kaartje, met een persoonlijke boodschap op geschreven! Het kwam erg ‘luxe’ over op mij, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht!

En hop, het uiteindelijke nepleren brillendoosje! Wauw! Ik dacht eigenlijk dat het een simpel, stoffen zakje ging zijn.. iets heel basic.. en ik ging dat niet erg gevonden hebben (voor die prijs, hallo!) maar het is echt heel erg mooi!

Ta-daa, daar was hij dan! Er zat ook een brillendoekje bij, net als het brillendoosje en het stevig kartonnen doosje bedrukt met het Ace & Tate logo.

Toen ik mensen vertelde over Ace & Tate dachten velen dat hun glazen nooit zo dun gingen zijn als die van bij de opticien.. ik besloot het te vergelijken! Bij beide brillen werden de glazen dubbel verdunt.

Links – Ace & Tate (dioptrie -7.5) – complete bril 98 euro

Rechts – Opticien (dioptrie -6.75) – glazen alleen 250 euro

En ja, dat melkwitte wat je ziet is puur uitstekend glas 😉 bij de rechterbril is het bovenaan in de “hoek” een goeie halve centimeter dik. Wil dit nu zeggen dat Ace & Tate beter is dan de opticien? Dunnere glazen heeft? Nee! Het model van bril is ook gewoon anders, dat wil ik toch even benadrukken. De rechterbril heeft grotere (vooral bredere, vlindermodel) glazen, dat maakt het glas logischerwijs dikker. Wat ik wel durf zeggen is dat Ace & Tate zeker niet moet onderdoen voor de opticien! Hun glazen zijn geen stuk dikker, of niet niet dubbel verdunt zoals sommigen vrezen.

Glazen kun je bij de opticien wel nog meerdere keren laten verdunnen, het zal je uiteraard ook wel een stuk meer kosten. Bij Ace & Tate heb je natuurlijk ook die “personal touch” niet die je bij een opticien hebt, je kunt er ook niet stel even binnen stappen moest je een probleem hebben (tenzij je in Antwerpen woont, daar hebben ze een filiaal). Wel kun je je bril 30 dagen kosteloos retourneren, toch een ander model of kleur kiezen, een recept laten aanpassen,..

Mijn bril was wat te wijd voor mijn gezicht, met behulp van een haardroger heb ik hem zelf een beetje verplooid. Helemaal perfect nu, maar misschien waag je je daar zelf liever niet aan?

Voor mezelf vind ik het in elk geval wel ideaal, mijn zicht veranderd (helaas) soms elk jaar, en om dan elke keer 400+ euro neer te tellen voor de bril alleen (dan heb ik het nog niet eens over lenzen) zie ik niet zitten.. en tja, ik vind het ook gewoon leuk om eens te veranderen van montuur! 🙂

Ook als je bij Ace & Tate besteld heb je trouwens recht op een tegemoetkoming van je ziekenfonds (zoals wanneer je gewoon bij de opticien een bril koopt). Ze stuurden mij zelfs nog een mailtje om te zeggen dat ik zeker moet informeren of ik geen extra tegemoetkoming kan krijgen omdat mijn dioptrie meer dan -7 bedraagt.. fijn toch?

xoxo

Fie

Ps. geen posts zoals deze missen? Volg me op Facebook (klik)!

You May Also Like

12 Comments

 1. Mara 4 augustus 2018 at 10:21

  Je post is al van lang geleden maar ook ik heb -7,5 en vanmiddag eens een afspraak in Antwerpen gemaakt bij ace &tate. Het is toch maar voor naast de lenzen. Je hebt wel een deel van m’n reserveringen weggenomen (het is toch wat anders of je -1 of -7 hebt he!) ik hoop dat je nog altijd tevreden bent van je bril.

  1. Fie 5 augustus 2018 at 14:35

   Hey Mara! Wat leuk om te horen 🙂 ik heb nog steeds dezelfde bril.. en ben nog steeds erg tevreden! Voor een volgende zou ik opnieuw bestellen bij Ace & Tate… prijs/kwaliteit gewijs is het echt top. Het is toch moeilijk hé als je een grote sterkte hebt? Ik hoop dat je afspraak goed gegaan is en je misschien een keuze hebt kunnen maken! 🙂

 2. Babs 2 januari 2017 at 21:36

  Wat een mooie bril, staat je leuk!

 3. Saar Vandegaer 31 december 2016 at 16:58

  Oh ik ga toch eens overwegen om het te testen! Zo leuk zeg en je hebt een heel leuk montuur gekozen! Ik zie dat wel graag. Ook een leuk truitje trouwens 😉

  1. Fie 31 december 2016 at 17:04

   98 euro is eigenlijk geen geld hé voor een bril? Dan kun je eens van montuurtje veranderen 😀 (ik wil al een tweede, haha!).
   Ja, een ronder montuur 🙂 voor sommigen misschien een groot ‘seut’ of ‘Harry Potter” gehalte maar ik vond het eens wat anders 😉
   En merci 😀 van vero moda deze zomer!

 4. Laura | lajoiedevivre 31 december 2016 at 14:05

  Staat je supergoed! Soms wou ik dat ik slechte ogen had omdat ik een bril zo’n fijn accessoire vind, haha! Maar als mijn ogen er ooit op achteruitgaan weet ik nu waar te bestellen!

  1. Fie 31 december 2016 at 14:24

   Hahaha, ik ben dan net jaloers op mensen met goeie ogen 😀 moest mijn sterkte niet zo groot zijn zou ik het niet zo erg vinden (vind een bril opzich wel leuk) maar met een grote sterkte wordt alles zoveel kleiner achter de glazen 🙁 dat stoort mij wel erg! Maar waarschijnlijk let ik daar meer op van mezelf dan dat anderen dat doen 😉

 5. Mamavantweeblog 31 december 2016 at 09:38

  Superfijn! Deze week maak ik mijn definitieve keuze!

  1. Fie 31 december 2016 at 13:16

   Showen dan hé 😀

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.