Review: Urban Decay illuminating trio

In Brussel gingen we ook langs bij Ici Paris XL, Brussel is één van de winkels waar Urban Decay wordt verkocht dus natuurlijk gingen we meteen naar die stand toe. Mijn oog viel op de “gewone” highlighters.. wat waren ze mooi! Maar best prijzig.

Voor de feestdagen bracht Urban Decay ook een highlighter palette op de markt, het “illuminating trio”, drie highlighters in een stevige, kartonnen verpakking. Met 41 euro niet héél goedkoop, maar als je de prijs deelt door drie valt dit per poeder echt wel mee! Natuurlijk het je niet dezelfde inhoud als bij een fullsize enkele highlighter, maar dat stoorde mij niet zo want ik heb toch nog nooit een highlighter opgebruikt.. zelfs niet half denk ik.

Na toch wat te twijfelen kocht ik het product.

Hier zie je de drie highlighters, Pyrite, Oasis en Twilight. Pyrite is een best wel heftige donkergouden/bruine kleur, oasis is subtieler en nude terwijl twilight een rozige kleur heeft en holografische glitters.

De swatches in de winkel waren erg mooi, vol glitter.. daar moet je wel wat voor zijn natuurlijk. Verder zit er een grote spiegel in het doosje en een dubbelzijdige kwast. Een spiegel heeft voor mij persoonlijk geen meerwaarde, een goeie kwast wel.

Ik vond de kwast eigenlijk erg goedkoop aanvoelen, de haartjes waren gelukkig wel lekker zacht maar ook erg lang.. daar werk ik persoonlijk niet zo graag mee. Liever korter en ‘voller’.

Hmm, de swatch op mijn arm viel me eigenlijk echt tegen! In de winkel leek het zoveel mooier? Door de belichting? Moest ik eerst door het “eerste laagje” heen? Geen idee! De highlighters waren ook erg poederig, wat ik eigenlijk van een high-end merk zou verwacht.

Op youtube zag ik het iemand de kleuren tegelijk had gebruikt. Pyrite als contour, twilight als blush en oasis als highlighter, dat wou ik ook wel proberen!

Oh nee! Het resultaat leek echt nergens naar, pyrite bleek echt onmogelijk in te blenden te zijn.. op de foto had ik er nog eens extra over gegaan met een andere kwast, maar dat mocht dus niet baten. Help zeg! Zo’n streep?! Misschien kan ik hem wel als blush gebruiken, hmm.. ik zou het eens moeten proberen. Maar ook dat is moeilijk als hij niet te blenden valt natuurlijk.

Na gebruik viel me op dat het hele doosje vol poeder en glitters hing, erg jammer! Opzich zijn oasis en twilight geen lelijke kleuren, en misschien kan ik Pyrite wel gebruiken als blush of als finishing touch over of bij oogschaduw. Maar ik wou wel highlighters. Ik betaal geen 41 euro aan highlighters om ze dan als oogschaduw te gaan gebruiken. Jammer.

Het is ook zo dat na eerste gebruik de swatches een stuk beter waren, iets wat wel vaker voorkomt. Toch blijven Twilight en vooral Oasis wat in het niets vallen bij mij, ik zag swatches bij mensen met een meer getinte huid waarop ze veel beter tot hun recht kwamen!

Zo denk ik Oasis te gaan gebruiken, als glinsterende finish over een blush. Ik denk ook dat hij als highlighter voor het lichaam erg mooi kan zijn, idem voor Twilight.. maar Pyrite? hmm, geen idee of ik die gebruiken zal. Ik zoek gewoon naar mogelijkheden, omdat het veel te jammer is zo’n duur product in de kast te laten liggen.

Ik zag dat ze op de site van UD zelf inmiddels in de sale staan.

Beter was ik toch voor een ‘gewone’ highlighter van UD gegaan, of had ik 9 euro bijgelegd om een shimmerbrick te kopen.. jammer.

xoxo

Fie

You May Also Like

4 Comments

 1. Laura | lajoiedevivre 29 december 2016 at 19:06

  Wat jammer dat het zo tegenvalt, heb toch al heel positieve reacties hierop gehoord maar toch maar niet dan…

  1. Fie 29 december 2016 at 22:54

   Ja? Ik las helaas veel negatieve reviews nadat ik hem kocht 🙁 ik had dat beter op voorhand gedaan… toch fijn dat er mensen zijn die wel tevreden zijn 🙂 bij sommigen vind ik de kleuren ook wel veel beter uitkomen dan bij mezelf!

 2. whitley Heijmans 29 december 2016 at 18:13

  Wat jammer zeg! Dat verwacht je toch niet snel voor zo’n duur product en ook nog eens van Urban Decay! Zonde zeg. Over het feit dat de swatches wel mooier waren in de winkel, denk toch echt de belichting helaas. Dit heb ik ook vaak meegemaakt.

  Hopelijk kun je ze dan toch als oogschaduw gebruiken en als shimmer voor de blush. Volgende keer beter 🙂

  xxx

  1. Fie 29 december 2016 at 22:56

   Echt hé? UD is altijd zo goed… en dit is dan nog een limited eindejaarsproduct! Gebeurd niet vaak dat die in de sale staan denk ik… Mèh, toch wat misleidend hé die felle spots? Hij glinsterde zo mooi.. volgende keer zoek ik op voorhand reviews op 😉 xxx

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.