Kids: tandjes poetsen met Sparkly

Tandjes poetsen. Voor veel kindjes is het een noodzakelijk kwaad. Ze poetsen niet lang genoeg, willen “ervan af” zijn, het is maar saai.. ze weten niet goed hoe lang en waar ze moeten poetsen, maar willen ook niet dat mama of papa het voor hen doet.

Het zal veel gezinnen bekend in de oren klinken, en hier was het niet anders. Inderdaad, WAS want toen ontdekte ik Sparkly van Phillips Sonycare for Kids!

Fleur is 6 en krijgt dus “grote mensen tanden”, het was tijd voor een nieuwe tandenborstel. Geen kleuter-spul meer! Via Coolblue liep er een mooie actie op de Philips Sonycare, dat was mooi meegenomen. Ik had wel gelezen over de app en over ‘Sparkly’, maar wist nog niet zo goed wat het allemaal in ging houden tot de borstel geleverd werd.

Zoals je kunt zien op de foto bovenaan kun je de tandenborstel zelf decoreren zoals je wilt! Je krijgt verschillende stickers waaruit het kind kan kiezen, dat maakt het tandenpoetsen natuurlijk nog véél leuker!

Dan was het tijd om de app te ontdekken, Fleur was meteen razend enthousiast! Ze kon niet wachten om haar tanden te poetsen.

De app maakt eerst connectie met je tandenborstel via Bluetooth, zo weet Sparkly hoe lang je precies poetst! MAAR ook zonder Philips Sonicare is deze app te gebruiken (en helemaal gratis ook!), dan zul je wel wat meer handmatig moeten doen, maar het kan prima.

Je kan de naam van je kind invullen, een fotootje (de app kan door meerdere kindjes worden gebruikt!) en de taal instellen. Tijdens het poetsen heeft Sparkly Nederlandstalige tips over hoe je je tandjes het best schoon kunt maken. (Op de printscreens hieronder was de taal nog niet ingesteld)

Als zijn tandjes moeten gepoetst worden (en dit wordt bijgehouden in een handige kalender) is Sparkly heel verdrietig, je kunt hem weer blij maken door zijn tanden (en dus ook de jouwe) schoon te maken. Wanneer je begint poetsen zie je dat Sparkly’s tanden heel vies zijn en vol vieze beestjes zitten! Onderaan staat een handig schema die je kind vertelt waar er moet gepoetst worden en hoe lang, onder, boven, links, rechts…

  

Na afloop, als de tandjes goed gepoetst zijn, krijg je een cadeau voor Sparkly en is hij weer superblij! Dit kan een kledingstuk zijn, eten, of een spuitbus om hem van kleur te veranderen! Onze Sparkly is ondertussen wit!

De Phillips Sonycare for Kids kost +/- 45 euro, afhankelijk van waar je hem koopt. Hij heeft twee standen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Om de app te gebruiken heb je deze niet persé nodig.

Misschien ook leuk voor jouw kindje?

xoxo

Fie

You May Also Like

1 Comment

  1. Kids: onze favoriete apps! – HOLA NOVA 27 januari 2017 at 17:50

    […] schreef ik al een uitgebreide review over (klik!) ZO LEUK, hij blijft […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.