Winged eyeliner foto tutorial

Winged eyeliner, ik vind het zelf heel mooi maar… verdorie, het is niet makkelijk!
Zelfs mensen die al jaren elke dag een winged eyeliner zetten kunnen last hebben van “good en bad eyeliner days”, bij mij is dat toch zeker het geval. De ene keer is het zo gefikst, de andere keer loop ik erbij als een panda en besluit ik dan alles eraf te halen en voor een simpel, dun lijntje te gaan..

Op internet vind je vele tutorials en iedereen krijgt na heel wat oefenen een eigen techniek, dit is hoe ik het altijd doe!

1. Ik breng altijd eerst mijn oogschaduw aan, sommigen doen dit als laatste stap. Als je een stiftje gebruikt kan het wel handig zijn oogschaduw (en andere poeders) even te laten tot je eyeliner erop zit, het stiftje kan de poeder namelijk opzuigen en daar gaat het (uiteraard) aan kapot. Ik gebruik een vloeibare eyeliner, dus heb dit probleem niet.
2. Dan trek ik een lijntje tegen mijn wimper rand, dit lijntje is puur een indicatie van waar de eyeliner moet beginnen, hij hoeft zeker niet perfect te zijn

3. Dan trek ik een lijntje van mijn buitenste ooghoek richting het uiteinde van mijn wenkbrauw, dit wordt uiteindelijk de wing, die maak je zo slang of dik als je zelf wilt natuurlijk
4. Daarna verbind ik beide uiteinden (het eind van de wing en het begin van het lijntje uit stap 2) met elkaar

5. Het vlak dat je gecreëerd hebt kun je nu gaan opvullen!
6. Nog wat touch-ups (moest dit nodig zijn), mascara en ta-daa!

Voor deze tutorial gebruikte ik de “Eye matic dip liner waterproof” van Catrice (Kruidvat) maar liever gebruik ik nog de liquid eyeliner van Essence! Aan nog geen 3 (Catrice) en 2 (Essence) euro beide echte budget-toppers!
Mijn voorkeur gaat uit naar eyeliners met een stevig, vilten puntje.. een kwastje vind ik niet zo prettig werken.

xoxo

Fie

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.