Bite Me // Ik probeerde het gehypete pasta met feta recept

Wie social media of de kranten een béétje volgt kon er de afgelopen tijd niet naast kijken: overal verschenen berichten over een heel simpel (en instagramable) pasta recept. Feta, wat tomaatjes.. veel meer ingrediënten (buiten je pasta, uiteraard) heb je er niet voor nodig! Maar is het ook lekker?

Ingrediënten

1 blok feta (ongeveer 200 gram)

Kerstomaatjes (500 gram)

Look (naar smaak, in het origineel recept gebruiken ze 4 teentjes)

Rode peper (naar smaak, ik koos voor een “Chili Explosion” kruiden mix)

Basilicum voor garnituur

Werkwijze

Echt… hoeveel simpeler wil je het hebben? Deze pasta is echt héél makkelijk.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Het blok feta plaats je in het midden van een ovenschotel, de kerstomaatjes erlangs. Besprenkel ruim en rijkelijk met olijfolie. Voeg het fijngehakt pepertje (of kruidenmix) toe, samen met de look en besprenkel opnieuw met olijfolie.

Dit geheel plaats je 15 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur naar 230 geraden en plaats de schotel nog 10 minuutjes onder de grill. Ondertussen kook je de pasta gaar.

Ik koos voor kerstomaatjes op een steel, omdat dat is hoe je ‘m altijd ziet online en ik het virale recept wou reproduceren. Dat was echter niet zo’n strak plan… Door de hitte van de oven drogen de takjes uit (pas op voor brandgevaar!) en bovendien was het nogal een werkje om de (loeihete!) tomaatjes achteraf van de takjes af te peuteren. Mooi voor social media, niet zo handig in real life. Kies er dus beter voor om op voorhand de steeltjes te verwijderen, of koop je kerstomaatjes los.

Het geheel meng je door elkaar tot een heerlijke pasta saus

Roer de saus door de pasta, werk af met (verse) basilicum en eventueel wat extra kruidenmix, ta-da!

Het resultaat is op zich wel lekker, maar niet zo heel bijzonder. Vrij zwaar op de maag ook, zo’n blok feta met look. Als ik hem opnieuw zou maken zou ik het recept wat aanpassen, minder feta bijvoorbeeld en de saus maken met bouillon en stukjes kip (wij, maar vooral mijn man misten wel iets.. kip kan hier prima bij, of zelfs scampi). Voor de weinig moeite die je ervoor moet doen is het best een leuke pasta, maar niet “wow”. Dat de feta erdoor in vele winkels is uitgeput lijkt me ietwat overdreven.. Dit recept (origineel door foodblogster Jenni Häyrinen) dankt zijn succes misschien eerder aan zijn looks dan aan zijn smaak. Op zich wel lekker, daar niet van, maar als ik hem opnieuw maak zal ik het toch wat aanpassen!

xoxo

Fie

Instagram // Facebook

You May Also Like

2 Comments

 1. Renata Feyen 26 februari 2021 at 12:13

  ja het ziet er inderdaad wel leuk uit, maar die steeltjes dat zou ik al op voorhand niet gedaan hebben, maar ik snap dat je het echte recept wou proberen 🙂

  1. Heidi 17 april 2021 at 22:22

   • Deze ziet er super heerlijk uit.
   Ga ik zeker eens proberen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.