Bite Me // easy peasy spaghetti carbonara

Deze versie van een spaghetti carbonara is verre van gezond, en een Italiaan zou het misschien geen carbonara willen noemen… Maar hij is wel super makkelijk, super romig รฉn super lekker!

Ik hou van lekker eten, maar er is geen hobbykok aan mij verloren gegaan. Het moet vooral heerlijk en makkelijk te bereiden zijn!

Deze spaghetti met mascarpone past perfect in dat straatje, en zo maak je hem!

Ingrediรซnten –ย voor 2 flinke eters ๐Ÿ˜‰ –ย 

  • Spaghetti (of andere pasta naar keuze)
  • Spekblokjes (200g)
  • Champignons (ongeveer een half bakje)
  • Verse look (fijn gesneden, enkele teentjes, naar smaak)
  • Mascarpone (250g)
  • Zwarte peper (naar smaak)
  • Parmezaanse kaas
  • Een eierdooier per persoon (optioneel)

Bij het overlopen van dit lijstje kun je je afvragen of deze spaghetti carbonara met mascarpone wel echt zo simpel te bereiden is. Verse look heel fijn snijden is namelijk best een klusje. Ook champignons kuisen en snijden neemt wat tijd in beslag.

Ik heb twee tips voor je: look kun je fijngesneden kopen in de diepvriesafdeling van de supermarkt. Ui trouwens ook! Ik heb beide standaard in de vriezer zitten. Je hoeft ze niet op voorhand te ontdooien en zo kun je toch met het verse product werken (geen poedertjes) zonder je handen vuil te maken. Hoera! De champignons uit dit recept mogen ook uit een bokaal komen (reeds gesneden), reken dan op een 280 gram (bruto)gewicht.

Werkwijze

Bak de spekblokjes aan, je hoeft hiervoor geen vetstof te gebruiken! Het vet uit de blokjes zelf is meer dan voldoende om de rest van het recept mee te doen. Ik doe dit op een hoog vuur.ย 

Voeg de champignons en de look toe. Het vuur mag op een lagere stand, bak tot de champignons zacht zijn.

Voeg de mascarpone toe, instant heerlijk romige saus!

Et voila, spaghetti erbij, goed afkruiden met zwarte peper en je pasta carbonara is klaar!

Bestrooien met parmezaanse kaas: ta-da!

Optioneel: traditiegewijs kun je er net voor het opdienen nog een rauwe eierdooier doorheen mengen.

Voor wie niet gek is op champignons kun je deze ook vervangen door gehalveerde kerstomaatjes.

Smakelijk!

xoxo

Fie

Facebookย / Instagram

 

You May Also Like

4 Comments

  1. Heidi 17 april 2021 at 22:27

    โ€ข Deze ziet er echt heerlijk uit.

  2. Linda Meester 25 februari 2021 at 09:50

    Dat ziet er lekker uit. Wij eten de spaghetti alleen met rode saus

  3. nicole orriens 16 februari 2021 at 10:29

    Met termen als ‘easy peasy’ wek je mijn interesse! Dit recept lijkt me lekker, en dit ga ik zeker een keer maken. Dankjewel!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.