Review // Nuxe Huile Prodigieuse

Huile Prodigieuse van Nuxe, een cultproduct volgens de website. Uniek en onmisbaar. Ik had het tot voor kort nog nooit gebruikt, kan ik er nu ook echt niet meer zonder?

Tijdens een actie bij Kruidvat waarin Huile Prodigieuse van Nuxe uitzonderlijk scherp geprijsd stond besloot ik voor het eerst een flesje te kopen. Ik had er er veel over gelezen en gehoord, maar omdat ik al Bio Oil gebruik vond ik het een beetje een verloren (dure) aankoop.

Beide producten hebben wel wat van elkaar mee, het zijn beide oliën die je kan gebruiken voor lichaam, gelaat en haar. Waar bij Bio Oil de nadruk vooral op het verzorgende aspect ligt (behandeling van striemen en littekens) is Huile Prodigieuse eerder een schoonheidsproduct. De geur primeert.

Het ziet er wel luxe uit. Een vierkant glazen flesje, slanke gouden dop en het Nuxe logo helemaal bovenaan. Sommige -duurdere- producten hebben zo’n cheap uitziende verpakking dat je het gevoel krijgt véél te veel te betalen, dat is hier niet het geval.

Multi-inzetbaar, volgens de website zelfs als haarmasker! Al vind ik het daarvoor eigenlijk wel vrij duur. Misschien zou ik enkele druppels (of sprays in dit geval) mengen met mijn vertrouwde haarmasker, maar mijn (lange) haar volledig insmeren met Huile Prodigieuse om het dan uit te spoelen (en letterlijk ‘down the drain’ te laten gaan) gaat mij een stap te ver.

Nog volgens de website zou de olie trouwens ook dienen om striemen te verminderen! Dan toch meer overeenkomsten met Bio Oil dan ik aanvankelijk dacht.

De geur is (in mijn ogen) eigenlijk het grootste pluspunt. Verzorgende, droge oliën zijn er genoeg (Bio Oil is iets vetter) maar Nuxe heeft nu eenmaal een heel bijzondere geur, die blijft hangen als een parfum. Volgens de site is de geur  “Een onweerstaanbare streling vol zonnewarmte die doet denken aan de sensualiteit van warm zand”.. Daar raak je natuurlijk niet veel wijzer uit 😉

Maar is het nu zijn geld waard? Ja! Al zou ik er niet te kwistig mee omgaan, ik gebruik hem op de puntjes van mijn haar en op mijn hals en decolleté, voor mijn benen zijn er genoeg andere oliën die qua verzorging even goed hun werk doen en daar maakt de geur niet zoveel uit. Zo gebruik ik graag Bio Oil (omdat ik wat striemen heb) en de Warm Vanilla olie van Kruidvat Eigen Merk (wat vetter, te vet voor mijn haar en decolleté, maar ook heerlijk qua geur en dus ideaal voor mijn benen!).

Ik verwacht dat ik vrij lang met dit flesje zal kunnen doen, net omdat ik er niet zo veel van gebruik. Voor de zomer ben ik benieuwd naar de Bronze versie met gouden shimmer! Huile Prodigieuse van Nuxe is vaak in promotie te verkrijgen via farmaceutische websites, goed uitkijken is dus de boodschap.

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

You May Also Like

1 Comment

  1. Varenka 19 juli 2020 at 00:59

    Echt een favoriet hier ❤️?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.