Review // Kruidvat Professional Haarborstel met varkenshaar

Uit een recente vergelijkende test kwam naar voren dat de Kruidvat Professional ovalen haarborstel met varkenshaar vergelijkbaar is met véél duurdere producten. Zou hij echt zo goed zijn?

Haarborstels. Eigenlijk geef ik er liever niet teveel geld aan uit. Gek eigenlijk, want mijn haar vind ik wel belangrijk, waarom zou ik dan zo min mogelijk uitgeven aan de verzorging ervan?

Recent las ik in Het Nieuwsblad (Belgische krant) dat de borstel met varkenshaar van Kruidvat vergelijkbaar is met die van Mason Pearson. Het grootste verschil? Het prijskaartje, Mason Pearson kost meer dan 10x (!!) zoveel dan Kruidvat. De haartjes van de dure variant zijn misschien iets zachter, maar absoluut niets dat het grote prijsverschil kan rechtvaardigen. Althans niet volgens dat testpanel.

“Fijn tot normaal haar”, jep.. that’s me! Ik heb véél haar, maar het is wel erg fijn en broos. Ik ben het gewend om borstels a la “Tangle Teezer” te gebruiken, met plastiek “haartjes”. Deze halen (tot nu) beter knopen uit mijn haar dan enig ander merk.

Deze heeft haartjes in verschillende lengtes én een bijgevoegd borsteltje om de ovalen borstel mee schoon te maken. Handig!

Ziet er best goed uit!

Toen ik de borstel voor het eerst begon te gebruiken dacht ik.. “nee, dit word niks”, de knopen gingen er niet meteen uit. Niet zo snel als met de Tangle Teezer. Maar… plots was ik toch door alle knoopjes heen en het viel me op dat ik véél minder haar verloren was dan normaal!

Hij was dus zachter voor mijn haar, en met wat geduld kwam ik toch tot hetzelfde (beter, want minder schade) resultaat. Absoluut een aanrader dus!

Haartjes verwijderen gaat ook erg goed met het bijgeleverde borsteltje. Dit lijkt misschien veel, maar voor mij is het weinig.. mijn haar is erg lang (heuplengte) dus het lijkt natuurlijk algauw veel 😉

Deze borstel is iets duurder (9 euro) dan wat ik normaal koop, maar ik heb er absoluut geen spijt van! Geen Mason Pearson voor mij, ik blijf bij Kruidvat! 

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

3 Comments

 1. Tanja 19 februari 2021 at 00:07

  Ik had altijd deze borstel maar dan de nylon variant. Helaas zijn beide borstels nergens meer te vinden. Mijn borstel is helaas stuk gegaan en nog geen waardige vervanger gevonden

 2. Tessa 1 september 2019 at 20:48

  Dit klinkt als een fijne kam

  1. Lieke 17 november 2020 at 09:32

   Behalve dat het een borstel is 😉

   Ik kan beamen dat het een heel fijne borstel is. Dat het vergelijkbaar is met duurdere borstels, wist ik niet en had ik ook niet verwacht! Heb meer dan eens overwogen zo’n dure te kopen – nu dus blij dat ik (logisch!) te vrekkig ben om €100+ uit te geven aan een borstel! ;D

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.