Review // Makeup Revolution Conceal and Define Concealer

Tarte creëerde met “Shape Tape” een ware hype, het zou dé allerbeste concealer zijn! Een tijdje terug kwam Make-up Revolution met betaalbaarder alternatief: Conceal and Define Concealer!

Makeup Revolution staat bekend om hun goedkope ‘dupes’ voor dure paletten. Slim gevonden, of puur kopieergedrag.. you decide, daar gaat het vandaag niet om. Voor deze concealer lieten ze zich inspireren door Tarte, die veel succes hoogste met hun Shape Tape. Helaas is Tarte hier niet makkelijk verkrijgbaar en zijn hun producten nogal duur! Make-up Revolution is dat niet 😉

Aan de verpakking zou je in elk geval niet zeggen dat hij zo budgetproof is! Mooi roségoud, voor de rest vrij simpel.

Eigenlijk koos ik deze concealer zonder hem te testen. Ik heb altijd de lichtste kleur van alles nodig, en soms is zelfs die nog te donker! Zonder nadenken rekende ik dus “C1”, de meest bleke variant, af. Door de verpakking kon ik al zien dat hij vrij gelig is, en dat is goed! Ik heb ook een gele ondertoon.

Zo’n type applicator zag ik nog nooit eerder, het is een flinke “doefoot” met een kuiltje in! Het werkt makkelijk en is ook uitermate geschikt om te contouren, mocht je dat willen. Je kan er makkelijk een streep mee zetten, en door het “kuiltje” heb je altijd wat reserve product waardoor je niet te vaak moet dippen.

Ik gebruikte hem onder mijn ogen (in driehoekvorm). Links (op de foto) wel, rechts niet! Zie je het verschil? Rechts zie je nog een rood plekje, links niet meer.. ook zijn mijn poriën veel “smoother” aan de linkerkant.

 

Hier het verschil op mijn hand, ik camoufleerde een littekentje (boven, midden) en een rood vlekje (onder, rechts). (Witte) littekentjes zijn altijd wat moeilijker te verbergen, maar ook dat lukte aardig! Het rode vlekje vergde helemaal geen moeite.. dat verdween als sneeuw voor de zon.

Op deze foto zie je wel dat de concealer misschien een tikje te licht is voor mij.. (jawel!) ik vraag mij af of C2 mijn perfecte match zou zijn! Van deze concealer zijn er in totaal 18 (!) tinten verkrijgbaar, van heel bleek tot diep. Alleen maar goed nieuws dus! Als ik een puntje van kritiek mag uiten zou het zijn dat hij wel heel mat is, en een goeie moisturizer (en goed afpoederen) aangewezen is. Het voordeel hiervan is dan weer dan hij erg goed blijft zitten!

Mijn heel positieve ervaring met de Conceal and Define Concealer maakt mij nieuwsgierig naar de Conceal and Correct Concealer (in geel, roze,..) en de foundation! 

Voor 4.99 euro echt een dijk van een concealer, verkrijgbaar bij (vaak in promotie) Kruidvat en (in alle tinten) BoozyShop!

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

1 Comment

  1. Tessa 11 februari 2019 at 07:51

    Wow, die concealer werkt echt goed! Binnenkort eens kijken of er ook een geschikte tint voor mij bijzit

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.