Skincare // Dr. Lipp Original Nipple Balm for Dry Skin, Luscious Lips & Glossy Bits

Tijdens een kortingsactie op BeautyBay viel mijn oog op een wel erg leuk uitziend product. Een product van “Dr. Lipp” dat wel 101 toepassingen heeft.. (en dan overdrijf ik vast niet)!

De “Original Nipple Balm” van Dr. Lipp werd oorspronkelijk gebruikt voor verzorging van borstvoeding gevende moeders (het zit hem natuurlijk al in de naam). Maar niet enkel daar zou hij goed voor zijn, je kan hem gebruiken voor schrale plekjes, kloven.. overal op het lichaam! Voor gesprongen lippen bijvoorbeeld, of droge plekjes bij je neus als je verkouden bent.

En zelfs daar stopt het niet, want behalve als verzorging voor de huid kun je hem ook gebruiken voor je haren! Of als highlighter.. (al lijkt me dat eigenlijk wat vet en plakkerig)

Ik kocht hem vooral om reden 1, 2 en 7.. wat volgens mij toch allemaal een beetje hetzelfde is 😉 hij wordt door mij dus vooral als lippenbalsem gebruikt.

Kunnen we het even over de verpakking hebben? HOE CUTE! Dat was ook de reden waarom deze balsem mij zo aansprak! Een leuke verpakking wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat het product ook goed is, maar geeft het toch weer wat extra.

Maar hoe bevalt deze nipple balm van “Dr Lipp & his girls” nu?

15 ml is natuurlijk best weinig. Het is dezelfde inhoud als de meeste oogcrèmes. De tube is wel vrij groot, ik vermoed dat hij veel minder inhoud heeft dat je op het zicht zou vermoeden!

De balsem zelf is heel dik en voedend. Moeilijk uit de tube te krijgen! Een potje had waarschijnlijk een stuk handiger geweest. Meestal bijt ik in de tube (serieus) om er toch wat product uit te krijgen..

De meerwaarde van de verpakking is dus vooral esthetisch, niet handig. De nipple balm zelf is wel heel goed! Ik breng er ’s ochtends (lipstick primer) en ’s avonds (conditioning) een laagje van aan, hij voedt erg goed en het valt mij op dat ik deze winter eigenlijk nog geen last had van droge lippen (anders heb ik dat altijd wel!). Ook voor wondjes werkt hij goed! Hij verzacht en kalmeert.

Na wat googelen kwam ik te weten dat Dr Lipp (nipple balm) werd ontwikkeld door een grafisch vormgeefster (die ook handtassen ontwerpt) dat is natuurlijke en verklaring voor de o zo leuke verpakking en tekeningen 😉 De ingrediënten zijn simpel: 100% lanoline. Werkelijk een heel goed bestanddeel! Je kan er weinig fout mee doen (behalve bij allergie, uiteraard).. helemaal top en helemaal natuurlijk (wordt gewonnen uit de wol van schapen).

Dr Lipp is niet de enige Lanoline (tepel)zalf op de markt, zo verkoopt Medela er ook.. verkrijgbaar bij kruidvat en een stuk goedkoper dan Dr Lipp. Aangezien het (enige) ingrediënt hetzelfde is, zal ik wanneer mijn Dr Lipp Nipple Balm op is de versie van Medela eens proberen! Misschien een minder leuke uitvoering, maar ook een stuk zachter voor de portemonnee 😉 (goedkoper en meer dan dubbel zoveel inhoud)

Hier op BeautyBay is Dr Lipp te koop

En hier vind je de goedkopere versie van Medela bij Kruidvat

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.