Getest en Gekeurd // Ik kleurde mijn haar violet met Colorista!

Hoe en… met welk resultaat?

Hiermee moest ik beginnen 😉 mijn haar is lang, en altijd zwart geverfd. Ik keur steeds enkel de uitgroei bij, dus in de lengtes begon hier en daar terug wat bruin (mijn natuurlijk haarkleur) door te komen. Bij de kapper werden de lengtes een goeie maand geleden ontkleurd en gekleurd, vandaar de lichtere plukken. Het was mooi, maar heel subtiel (afhankelijk van hoe mijn haar viel zag je het niet)… en ik wou eens wat anders!

Dus… ik kocht deze twee in Kruidvat 🙂 een Balayage kit, om de plukjes wat meer op te lichten, en de permanente kleur in “Violet”.

De balayage kit is makkelijk in gebruik, drie flesjes samen mengen (ze zijn handig genummerd) en je krijgt er een borsteltje bij waarmee je heel fijne highlights aan kan brengen.

Al snel merkte ik mijn eigen fout op… voor hetgeen ik wou had ik beter de ombre kit gekocht, of een klassieke blondering! De balayage kit is ideaal als je heel fijne highlights wilt die slechts één of twee tinten lichter zijn dan je eigen haar (euh ja, dat is nu eenmaal wat een balayage is…). Ik begon wel met het aanbrengen van de heel fijne highlights met de bijgeleverde borstel.. maar uiteindelijk heb ik de volledige lengtes van mijn haar doordrenkt. Zoals bij een ombré… Eigen fout… maar als je graag heel fijne, subtiele highlights wilt werkt deze kit wel erg goed!

Let erop dat je eerst de lengtes van je haar behandeld en dan pas de overige verf op je borstel (dus wanneer er een stuk minder product over is) aanbrengt op je aanzet, voor een natuurlijke overloop zonder harde lijnen of strepen.

Na! Omdat mijn haar op sommige plaatsen een stuk lichter was dan op andere is het resultaat niet egaal (nogal logisch). Eigenlijk vond ik dit resultaat ook al mooi, ik heb getwijfeld of ik het niet even zo zou houden… of toch de Violet erover ging zetten.

Ik besloot er toch voor te gaan 😉 ook deze kit is handig genummerd!

Ik was niet onder de indruk van de bijgeleverde borstel… ik heb mijn haar wel eens eerder met een soortgelijke borstel gekleurd, maar deze leek me wel heel “cheap”

Je moet de Colorista permanente kleuringen mengen in een potje, je kan ze niet aanbrengen met de tube zoals een klassieke kleuring.

Ja hoor.. ik had handschoenen aan! Het hele proces was gewoon nogal messy... ik ben het nochtans gewend om mijn haar zelf te kleuren, maar dit was echt next level :’) gelukkig waste het wel makkelijk af! Met een vochtig doekje heb ik alles weggekregen..

Nog iets wat mij opviel: de geur! Het product is enorm irriterend voor je ogen en slijmvliezen. Toch iets om rekening mee te houden als je daar erg gevoelig voor bent! Het ging gelukkig ook snel over, ik heb er geen half uur (zo lang moet het intrekken) last van gehad. Oef!

Opnieuw heb ik gewoon de volledige lengtes met het product behandeld, Ik wou echt een overloop tussen zwart en violet!

Omdat mijn haar al deels ontkleurd was en de balayage een milde ontkleuring is werden mijn zwarte plukken niet veel lichter. Daardoor gebeurd het dat het violet soms verborgen zit… en soms komt piepen 🙂 ook in de zon valt het uiteraard een stuk meer op!

Ik ben blij met het resultaat, mijn haar werd niet fel oranje van de ontkleuring, ik vond het resultaat met enkel de ontkleuring zelfs leuk… en het voelt achteraf niet droog of broos aan! Het violet is mooi en niet te opvallend, het is gewoon weer dat tikkeltje anders.. 🙂 Ik wil ook wel eens rood proberen… of roze 😉

Colorista producten kosten om en rond de 10 euro per stuk, maar zijn vaak in korting te vinden!

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.