Skincare // Getest, het Origins Original Skin gamma

De verkoelende primer van Origins zag je een tijd heel veel voorbijkomen op Facebook! Ik werd benieuwd en testte hem, samen met de dagcrème uit hetzelfde gamma, uit!

Om de zoveel tijd (best wel vaak eigenlijk) houdt Ici Paris XL een -21% actie! Telkens ik wat nodig heb wacht ik op zo’n actie om het aan te schaffen. Deze keer had ik eigenlijk niet persé iets op het oog, al was ik nog steeds op zoek naar de perfecte skincare.

Op Facebook zag ik vaak een add van Origins voorbijkomen, ze hadden een nieuwe primer in het assortiment. Deze primer is verkoelend (ja, echt! Hij zou koud zijn wanneer je hem aanbrengt) en zou bovendien poriën verfijnen. Vooral dat laatste trok mijn aandacht, en het eerste is wel een leuke gimmick!

Niet alleen een goeie primer, maar ook een goeie dagcrème stond op mijn wishlist. Ik ben erg tevreden van l’Oreal , hij hydrateert goed (zonder imperfecties in de hand te werken!) maar op zich doet hij weinig voor mijn poriën.  Zou Origins nog beter doen?

De verpakkingen zijn oké, simpel. Niet heel wauw, maar ook niet heel flimsy. Ik heb er eigenlijk niet zoveel over te zeggen! Eigenlijk wint l’Oreal in deze categorie.

Eigenlijk is dit geen dagcrème, het is echt een gel! Ideaal voor de vette huid. Hij is niet té voedend, maar zorgt wel voor hydratatie.

Wat mij meteen opviel bij het eerste gebruik is de geur! Hij ruikt heerlijk, naar Mandarine Napoleon.. een alcoholische drank, echt waar! Mij stoort het absoluut niet, maar ik vond het wel verrassend. Benieuwd of anderen er ook zo over denken!

Alcohol en Orange Peel Oil zitten bij de eerst vermeldde ingrediënten, dat kan wel een verklaring zijn 😉

Dit zegt het merk er zelf over

Original Skin Matte Moisturizer van Origins is een hydraterende weelderige crème moisturizer die de huid voorbereid op verdere verzorging. Een innovatieve formule voor ultieme olie-vrije hydratatie en laat de huid stralen met Canadese Willowherb, Cistusroos en Hyaluronzuur. Hydrateert, egaliseert en verkleint poriën onmiddellijk. Bereidt de huid voor en perfectioneert. Verfijnt de huidtextuur met Chestnut Extract. Laat de huid er gezond uitzien door een mix van: zoete sinaasappel, lavendel, geranium, Amyris, bergamot, gember en munt.

De gel trekt heel snel in en laat absoluut geen vettig laagje achter, top! Ook de geur trekt vrij snel weg.

De primer mag dan wel wat gimmicks bevatten (mousse, koud aanvoelend..). Dat van dat frisse gevoel klopt trouwens, heel gek maar het effect is ook snel weg. Hij werkt trouwens ook goed! Ik probeer foundation nu wat te vermijden om mijn huid rust te gunnen, de primer zorgt ervoor dat mijn poriën toch minder opvallen en andere make-up (zoals blush) goed blijft zitten! Ideaal voor mij!

Ook over de werking van de dagcrème (gel) ben ik erg te spreken. Ik heb sinds ik hem gebruik echt het gevoel dat mijn huid erop vooruit is gegaan, minder zichtbare poriën, geen puistjes… top!

Ook de prijs van deze producten valt best mee. Het is wat duurder dan pakweg l’Oreal, maar het is geen La Mer (dat zou wat boven mijn budget zijn!).  Het gamma vind je hier. Ik dacht in de winkel de dagcrème ook in 50ml gezien te hebben, maar die zie ik niet online! Vreemd, wat dat ging mijn volgende aankoop geweest zijn (ik koos eerst voor de 30ml, om te testen..)

Heb je een vette huid en snel last van puistjes en vergrote poriën? Probeer deze eens uit! Vaak kun je ook een staaltje vragen!

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

1 Comment

  1. Yara 15 april 2018 at 10:55

    Ik ben al een tijdje benieuwd naar de producten van Origins. Handig review!
    Liefs,
    Yara

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.