Bite Me // Oeufs en Cocotte

Zachtgekookt, hardgekookt, omelet… 1001 manieren om een eitje te bereiden. Kende je deze al?

Oeufs en Cocotte zijn makkelijk en snel te bereiden… bovendien zijn ze (niet onbelangrijk) ook heel erg lekker! Je kiest eigenlijk zelf wat je allemaal toevoegt, maar dit zijn wel de basis ingrediënten:

Eitjes (ja… duh)

Room

Peper & Zout

Eigenlijk heb je hiermee de basis ingrediënten al! Verder heb je nog nodig…

Koffiekopjes en een taartvorm (of ovenschotel) waar alle kopjes op passen.

Verwarm de oven alvast voor op 180°!

Om te beginnen breek je in alle kopjes 1 ei, daarna voeg je er een eetlepel room en wat peper en zout (naar smaak) aan toe.

De room klop je liefst op, maar eigenlijk is dit niet noodzakelijk.

Naast peper en zout kun je nog extra dingen toevoegen. Zoals je doet bij een omelet! Ik koos er nu voor om twee kopjes vrij “plain” te houden (zout, peper en bieslook) bij twee andere voegde ik nog garnaaltjes toe. Je kan er gerust ook spek of hesp aan toevoegen, tomaat, kaas,…

Vervolgens vul je de taartvorm met water!

Nu kunnen de eitjes de oven in! Hoe lang ze moeten garen hangt ook een beetje van je over af, de hoeveelheid water,… tussen de 15 en 20 minuten is vaak ideaal. Je kan altijd even kijken!

Ta-daaa! Simpeler kan eigenlijk echt niet!

Bon Apetit 😉 

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram!

1 Comment

Leave a Reply