Review // Jouer Best of Nudes Mini Lip Crème Set

Het merk Jouer behoort tot de favorieten van menig beautylover, hun highlighters zijn poppin‘, hun lipcrèmes fantastisch van formule en langhoudend. Ik had er nog niks in mijn collectie van, tot nu…

Zoals ik aanhaalde in een vorige post koop ik (voorlopig) geen fullsize lipsticks meer aan volle pot. Ik heb er teveel, ik kan ze toch nooit opgebruiken… als ik dan een kleurtje graag wil wacht ik op een actie, of koop ik een set met mini’s. Zo is er kans dat ik er toch één of meer van opgebruik!

Serieus…. hoe prachtig is de verpakking van deze set? Hij ziet er zo luxueus uit! Ik gooi verpakkingen altijd weg, maar deze hou ik zeker bij! Hij staat nu vanboven op mijn kast, als decoratie 😉

Ik was dan ook erg blij toen Jouer kwam met lipstick sets voor de feestdagen! Er zijn er maar liefst vier: Best of Nudes, Best of Deeps, Metallics en Liptoppers. De eerste twee bestelde ik! Deze “Best of Nudes” belandde als eerste in mijn winkelmandje. Ik was al langer benieuwd naar de kleuren “Rayanne” en “Dulce De Leche”, die worden beide full size verkocht voor 17,50 euro per stuk. Deze ganse set kostte me 34 euro.. echt een mooi prijsje!

De set bevat 8 liquid lipsticks of lipcrèmes, van 2 ml per stuk. 2 ml x 8 is uiteraard 16 ml. De set kost ongeveer evenveel (iets minder zelfs) dan 2 fullsize lipsticks van 6 ml. Per ml komt de set dus ook goedkoper uit dan de fullsizes! Het is de ideale manier om kennis te maken met Jouer, en misschien wat kleurtjes te proberen waar je anders niet voor had gekozen.

De set bevat 6 matte kleuren, en 2 metallics. Een metallic fullsize liquid lipstick zou ik nooit kopen (ik hou van mat) maar ik ben er wel benieuwd naar! Twee matte kleuren worden beschreven als “warm” (Bare en Terra) ik vrees dus meteen dat die twee mij helemaal niet gaan staan…

Onderaan vind je het kleur terug, ik vind de vormgeving echt goed… simpel, meer hoeft het niet te zijn. Leuk dat de flesjes rechthoekig zijn en niet rond, is net eens wat anders.

Jammer: er leek wel iets misgegaan met de verpakking van Papaye! De dop sluit niet mooi aan op het flesje, zoals je ziet zou je hem nog een halve slag moeten kunnen draaien… maar dat is echt onmogelijk.

Tijd voor swatches!

Van boven naar onder 

Terra

Bare

Naked (Nieuwe kleur!)

Tawny Rose

Van boven naar onder

Dulce De Leche

Papaye

Rayanne

Rosé

Matte Cool Dusty Mauve” – zo wordt Tawny Rose omschreven. Hij stond voor ik deze set kocht niet op mijn wishlist, maar het is echt een van mijn favoriete kleuren! Een mooi “everyday” kleurtje.

Matte Cool Peachy Pink” – Een kleur die ik normaal zelf nooit zou kiezen, “Peachy” is m’n ding niet. Toch vind ik deze kleur niet lelijk, misschien moet ik het toch een kans geven?

Matte Warm Nude Fawn” – Dit was een kleur waar ik voor vreesde, warme kleuren staan mij algemeen niet zo. Deze is daar boven op nog eens heel licht… nope, nope, nope.

Matte Warm Deep Ochre” – een warme kleur…. die ik toch echt leuk vind! Niet gedacht! Terra ging ik ook zelf niet uitkiezen, maar ik ben blij dat hij in de set zit.

Metallic Cool Champagne Mauve” – In elk geval niet voor elke dag, haha! Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken, metallic is niet mijn ding… maar misschien is dat gewoon omdat ik het niet gewend ben? Het staat wel feestelijk, maar misschien is het beter hem te gebruiken als topcoat over een matte kleurtje dan echt als kleur apart.

Matte Cool Grey Nude” – Yes! Eentje die al langer op mijn wishlist stond. Hij heeft een grijze ondertoon, best bijzonder! Ik vind het in elk geval wel heel mooi, neutraal maar met een twist..

Metallic Warm Peachy” – Hahahahaha, metallic én warm én peachy.. drie dingen waar ik niet gek op ben, het staat ook echt niet… (bij mij). Op zich is het wel een heel leuke kleur, misschien dat ik hem eens probeer als eyeliner of vloeibare oogschaduw…

Matte Cool Nude” – Nog eentje die al langer op de wishlist stond! Hij is licht… maar niet té licht. Samen met Rayanne en Tawny Rose één van mijn favorieten uit de set!

Zoals ik dacht staat de metallic Rosé een stuk beter over een andere, matte kleur! Dan zorgt hij echt voor een mooie “schijn” zonder te metallic te zijn.

Ik snap waarom zoveel beauty youtubers Jouer de hemel in prijzen, de lip crèmes voelen zacht aan drogen niet te fel uit (het blijven natuurlijk wel liquid lipsticks) blijven goed zitten (zelfs een maaltijd overleven ze!) en ruiken heerlijk (naar crème brulee!). Raakt er een favoriet kleurtje van me op in deze set, dan weet ik dat de fullsizes de 17,50 euro echt wel waard zijn!

Jouer wordt verkocht bij Beauty Bay en Cult Beauty! Beide zijn UK-sites, dus geen kans op douanekosten 😉

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook en Instagram!

You May Also Like

3 Comments

 1. Joyce 18 december 2017 at 14:17

  Wauw, wat een prachtige kleuren! Ik heb nog nooit iets van Jouer geprobeerd, maar ze zien er zo goed uit

  1. Fie 19 december 2017 at 19:30

   Je “moet” ze echt eens proberen! Zul je geen spijt van hebben 🙂

 2. Kool Family 17 december 2017 at 22:03

  Mooie review! Kleuren zien er ook allemaal geweldig uit, zonder te opvallend te zijn.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.