Skincare // l’Oreal Hydro Genius

Al een ruime tijd ben ik opzoek naar dé skincare routine voor mijn huid. Vele merken passeerden de revue, vele soorten cleaners, crèmes, gels… misschien biedt Hydro Genius het antwoord?

  

Er bestaan twee versies van deze gel, eentje voor de droge huid en eentje voor de normale tot gemengde huid (die heb ik!). Het doel is bij beide versies hetzelfde: de huid voorzien van hydratatie. Zelfs een vette huid kan namelijk vochtarm zijn! Klink tegenstrijdig, toch?

Ik, met mijn vette huid, vermijd in elk geval heel voedende crèmes om die reden. Deze snel absorberende gel leek mij misschien wel voor mij geschikt.

Klinkt goed, toch? Maar of ze die beloftes ook kunnen inlossen…?

Vooral over Hyaluronzuur wou ik meer weten, er is de laatste tijd zoveel rond te doen! Dit is wat ik vond online:

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden. In feite kunnen we zeggen dat hyaluronzuur één van de bouwstenen van het lichaam is. Het komt ook voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel.”

En verder…

Bij het verouderingsproces van de huid kan men hyaluronzuur creme of capsules gaan gebruiken. Deze houden de huid vochtig en zorgen ervoor dat de huid jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden.

Niet slecht, niet slecht!

Wat ik ook niet slecht vind: de vormgeving! Turkoois, glazen flesje… ik ben vaak niet zo’n fan van l’Oréal verpakkingen (ik vind ze vaak wat ouderwets aandoen) maar deze vind ik prachtig!

  

Doordat het product zo vloeibaar/lopend is zit het in een fles met pompje, een potje zou gewoon niet handig zijn.

 

Nog iets opvallend: Hydro Genius bevat maar liefst 70ml! De meeste gelaatsverzorgingen bevatten 50ml.

Hier zie je de structuur van het product goed: een heel vloeibare gel..

… die heel snel wordt opgenomen!

Ik gebruik de Hydro Genius nu ongeveer anderhalve maand en ik ben echt fan! Normaal krijg ik snel last van acné als ik verander van skin care, dat heb ik nu dus niet! Ik heb al anderhalve maand geen echte “break outs” meer gehad, dat gebeurd anders echt nooit! Verder voelt mij huid zacht en gehydrateerd.

Ik gebruik de gel niet alleen op mijn gelaat maar ook op mijn hals, decolleté en handen. Na anderhalve maand heb ik nog een half flesje over. Ik denk dus ongeveer een (kleine) drie maand te kunnen doen met één verpakking. Dat is best lang! Het is wel goed dat er 70ml in een flesje zit, doordat het product zo snel wordt opgenomen gebruik je automatisch wat meer.

Het lijkt er dus op dat ik met deze en de Freeman Cleanser een gouden duo gevonden heb. Het enige waar ik nu nog een oplossing voor zoek zijn mijn grove poriën/zwarte puntjes. Ik heb nog een te testen maskertje van l’Oreal liggen die daar een oplossing voor zou bieden dus…. wie weet?

Heeft iemand trouwens een idee wat ik met het flesje kan doen wanneer het leeg is? Het is zo mooi dat ik het zonde vind om het weg te gooien.

l’Oréal Hydro Genius kost 10,99 euro (prima prijs!) en is vaak in korting te vinden, bijvoorbeeld bij kruidvat!

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

1 Comment

  1. Joyce 6 november 2017 at 07:30

    Ik ben er ook super tevreden van! Last van zwanerschapsacné en zelfs dat is 90% minder hiermee. Super zachte huid en zelfs mijn wallen zijn minder ‘blauw’ ?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.