Getest en Gekeurd // Action Charcoal Reinigingsdoekjes

Houtskool is hip. Zo lijkt het toch! Houtskool in maskertjes, houtskool om je tanden mee te poetsen.. (ben ik erg benieuwd naar overigens) en zelfs Action doet mee aan de trend, en kwam met charcoal reinigingsdoekjes!

Action! Plek van prularia, prularia en nog meer prularia. Occasioneel vind je er een een mooie deal, l’Oreal of Max Factor aan spotprijsjes, snoepjes die je elders nergens meer vond.. maar algemeen kom je er buiten met 101 spulletjes, die eigenlijk toch echt niet nodig had.

Tussen al die spulletjes ontdekte ik enkele weken terug wat nieuws! Make-up remover doekjes met houtskool. Ik merkte eerder al dat houtskool (net als tea tree) best goed werkt voor mijn huid! Voor die 0.89 euro belanden ze (tussen de 100 andere) prullen in mijn winkelkarretje.

Ik gebruik bijna nooit make-up remover doekjes om make-up te verwijderen, soms wel om mijn oogmake-up eraf te halen maar nooit voor mijn volledige gelaat. Het is gewoon beter om een goeie cleanser te gebruiken, ik heb het gevoel dat doekjes toch nooit zo goed werken. Op dagen dat ik helemaal geen make-up gebruik durf ik het wel aan, om te verfrissen.

Er zitten 30 doekjes in een pak. De verpakking zelf is netjes, helemaal zwart, alle informatie die je nodig hebt staat erop. Meer hoeft dit eigenlijk niet te zijn.

Ik was positief verrast over de kwaliteit van de verpakking, het plastiek is erg dik en sluit goed af. Bij goedkope doekjes heb je vaak dat het door gaat scheuren, dat de plakker na enkele keren niet meer goed sluit… dit probleem heb je met deze doekjes helemaal niet! Je ziet op deze foto goed hoe vochtig de doekjes zijn, ook al is de verpakking al weken open.

De doekjes zelf zijn erg stevig en vervormen of scheuren niet! Erg goed, zeker voor de prijs!

Wat me wel meteen opviel (tegenviel) was de geur: rozen! Ze ruiken erg sterk naar rozenwater, daar reageert mijn huid dus niet goed op. Het is ook een geur die je helemaal niet verwacht bij zwarte doekjes.

Parfum staat vrij hoog op de ingrediënten lijst.

En nu de test! Hoe goed zijn ze in het wegnemen van make-up? Van onder naar boven: waterproof eyeliner, glitter liner, lippenpotlood, cream oogschaduw (maybelline color tattoo).

Het resultaat na 1x wrijven, en het resultaat na flink schrobben.

De color tattoo gaat er niet mee volledig af, de eyeliner blijft een béétje overeind. Op zich is dit geen slecht resultaat, de niet-waterproof producten verdwenen zo.

Toch zou ik niet aanraden om ze het elke dag te gebruiken voor het hele gezicht, je fond-de-teint gaat nooit helemaal weg zijn (zeker niet als je een matte, goed dekkende variant gebruikt) en dat is nefast voor je huid.

Ik gebruik ze nu om mijn kwasten tussendoor aan schoon te wrijven, als ik een ander keurtjes op wil nemen bijvoorbeeld! Of ik draai een doekje rond de achterkant van een dun penseel, om foutjes mee weg te werken (wenkbrauwen die iets te dik zijn aangezet, oogschaduw beter aflijnen…)

Zou ik ze opnieuw kopen? Ja! Ze zijn kwalitatief, en niet duur… maar ik ga ze niet gebruiken voor wat ze eigenlijk dienen.. het dagelijks weghalen van alle make-up.

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Instagram en op Facebook!

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.