Getest en Gekeurd // de BeautyBlender

Best een duur beestje, die Beautyblender… na wat wikken en wegen kocht ik hem toch, heb ik daar nu spijt van?

Al jaaaaren lijkt de Beautyblender een van de meest populair producten in beautyland, veel bedrijven probeerde zijn succes te imiteren maar weinigen (of mag ik zeggen geen?) slaagden daar in.

Wat maakt dat druppelvormige sponsje dan zo bijzonder? Zou het echt zoveel beter werken dan een kwast?

Al erg lang stond de blender op mijn BeautyBay wish list, toen hij een tijdje terug werd uitgebracht in het bubblegum roze (i love pink) besloot ik hem eindelijk aan te kopen.

Ik schrok eerst wel van het formaat, hij is zo klein!

De bubblegumroze uitvoering kwam er om te vieren dat BeautyBlender 15 jaar bestaat.

Deze beautyblender heeft wel dezelfde werking als de “klassieke” fuschia roze, er zijn echter nog uitvoeringen die wél iets anders werken. Zo brengt de zwarte je foundation dekkender aan en is de witte uitermate geschikt voor dagcrèmes.

Wie ooit over de beautyblender gehoord heeft weet dat je hem nat moet maken voor gebruik. Dat deed ik dus en…wauw! Hij wordt dan zoveel groter, hier zie je hem bovenop het doosje waar hij droog perfect inpast…

Het is trouwens een goed idee om die verpakking NIET weg te gooien, hij is ideaal om te gebruiken als staander.

Ik heb de Beautyblender enkele weken heel intensief gebruikt, met héél veel verschillende producten en ik moet zeggen…: ik ben helemaal om! Hij brengt mijn foundation makkelijker en sneller aan dan een kwast en ik heb ook niet de indruk dat ik nu veel meer product moet gebruiken (daar had ik schrik voor, dat de blender echt enorm veel product op zou slorpen… maar dat valt echt goed mee, zo lang hij goed vochtig is).

  

En zo zag hij eruit na enkele weken… yikes! Natuurlijk heel veel vlekken van foundation, maar ook van crème blush, concealer en (per ongeluk) wenkbrauwproduct,… Zou ik hem wel weer proper krijgen?

Ik nam mijn solid cleaner van revolution en ging aan de slag…. wat was dat een werk zeg! Het was erg moeilijk om de blender echt helemaal proper te maken, de binnenkant ging vrij vlot… maar vanbinnen blijft er toch veel product zitten (hij slorpt natuurlijk wel wat op) waardoor er oranje/bruin sop blijft uitkomen wanneer je in de blender knijpt. Dit wil je natuurlijk niet.

Uiteindelijk lukte het me toch om de blender echt helemaal schoon te krijgen! Het kan dus wel… mits wat geduld. Een kwast reinigen gaat een stuk sneller (dat is dan meteen een nadeel aan de beautyblender).

      

Ta-daah!

Maar valt jullie ook iets op? Het lijkt wel alsof de lichtroze kleur ook eraf is gegaan? Ik vraag me af of dames met een fuschia blender hetzelfde hebben opgemerkt met die van hen? Er zit nog een lichtroze waas in, maar hij lijkt nu echt bijna wit…

Ik zag dat de Solid Cleaner van Revolution niet meer te krijgen is op BoozyShop (daar haalde ik hem vandaan) maar er is nu wel eentje van Freedom te koop, ik ga er eigenlijk vanuit dat dit gewoon hetzelfde product is (beide merken zijn onderdeel van TAM beauty). Ik raad zo’n solid cleaner in elk geval erg aan, het is zo makkelijk in gebruik… en zoals je ziet krijg je er zelfs heel vieze beautyblenders weer kraaknet mee 😉

Ik vergat na het maken van de foto’s mijn beautyblender terug mee te nemen naar boven, en ik miste hem echt.. ik ben blij dat ik hem kocht, ook al hield de prijs (bijna 20 euro!!) me eerst erg tegen. De bubblegum versie was een limited edition, maar alle andere beautyblenders vind je hier op BeautyBay. Ik zie dat er nu ook een rode is! Die was er volgens mij nog niet toen ik mijn bestelling plaatste.

Er bestaan ook kleine blenders, speciaal voor de neus en onder de ogen… ik vind eigenlijk dat dat prima lukt met de gewone, grote blender en mis zo’n “micro blender” dus niet. Waar ik wel benieuwd naar ben in de “Body Blender” speciaal voor fake tan!

Nog een kleine tip: bewaar je beautyblender NOOIT in een afgesloten la of tasje, zo krijg je in no-time schimmelvorming… dit wil je uiteraard niet!

Ik vind de beautyblender de (bijna) 20 euro absoluut waard, ik ga hem zo goed mogelijk te onderhouden… zodat ik er lang mee kan doen! 20 euro elke maand, dat gaat me toch iets te ver…

xoxo

Fie

ps. je kan me ook volgen op Facebook en/of Instagram! Blijf op de hoogte! 🙂

You May Also Like

6 Comments

 1. Anja 19 april 2017 at 20:31

  Dochterlief gebruikt een goedkopere variant van de beautyblender en is er erg tevreden mee 🙂

 2. Lisette 19 april 2017 at 20:28

  Geweldig ding! Ik kan niet zonder, heb er ook 1 van real technics die is ook heel fijn, iets zachter van structuur.

 3. Astrid 19 april 2017 at 19:35

  Ik had nog nooit van de beautyblender gehoord en dacht bij de naam dat het een blender voor in de keuken was maar dan speciaal om zelf beautyproducten te maken. Dit lijkt mij bet een handig product voor mij. Ik gebruik bijna nooit make-up, omdat ik een kwast zo onhandig vind met aanbrengen. Maarja, dan is de prijs wel een nadeel.

 4. Make-up And more 18 april 2017 at 19:08

  Idd. Kleurverschil. Zo kaka!

  Ik probeerde nog geen echte beautyblender maar wel al fakes, waarvan enkele goeie en enkele die aanvoelden als een baksteen ?, momenteel heb ik die oranje van de Pixiwoo zussen, moet hem nog proberen ☺️

  1. Fie 19 april 2017 at 15:17

   Zo toevallig! Die van Real Techniques heb ik zaterdag besteld met die mystery bag actie op boozyshop 😀

 5. Mamavantweeblog 18 april 2017 at 07:55

  Oh zo jammer van het kleurverschil, ik zag het meteen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.