Review: Tigi Oatmeal & Honey shampoo

Ik gebruikte nog nooit een kappersshampoo, ik vond het prijzig.. twijfelde of het resultaat wel de moeite ging zijn. Toen wees iemand me op een mooie online actie (link hieronder), en ik besloot Tigi een kans te geven! Zou het lonen?

Ik gebruikte altijd de producten van Ultra Doux, ik ben nog steeds heel erg positief over hun shampoos maar mijn favoriete maskertje (vanille) ging helaas uit het assortiment. Sindsdien ben ik opzoek naar een alternatief.

Ik hoorde al goeie dingen over de Oatmeal & Honey lijn van Tigi, maar wat zijn die flessen toch duur.. wat een verloren geld als het dan toch niks voor mij bleek te zijn! Op Facebook zag ik een tip over Tigi duopakken op bol.com, ik besloot te kijken of de Oatmeal & Honey ertussen zat.. ja hoor!

Ik bestelde een duo van 750 ml, shampoo en conditioner. Ik betaalde er 23,99 euro voor! Als je weet dat dat de gangbare prijs is voor 1 fles is het echt een superdeal. Klik hier voor een overzicht van alle Tigi duopakken. 

Leuke extra! Op de site stonden de flessen zonder pompje maar ik kreeg ze geleverd met, handig!

De shampoos zijn voor droog, beschadigd haar en zijn colour safe.

De shampoo en conditioner hebben dezelfde geur, zalig! Ik hou niet van “chemische” geuren, deze ruikt heel natuurlijk, en een beetje zoet. Ideaal!

Ik was erg benieuwd wat voor resultaat ze zouden hebben op mijn haar, mijn haar is erg lang (de puntjes moeten er eigenlijk dringend af, die zijn kapot) en is droog/zit heel vlug in de knoop. Ik heb erg véél, maar niet bijzonder dik haar. Het glanst niet meer, voelt stug aan… zo ziet het eruit op een “slechte” dag, een dag zonder stijlen of sprayen/stukje per stukje door te kammen. Meestal hou ik mijn haar gewoon in een dot.

Toen ik mijn haar waste met de Tigi shampoo was ik verwonderd over hoe weinig shampoo ik nodig had! Hij is erg zuinig in gebruik, enkele pompjes waren eigenlijk genoeg. Het was erg makkelijk om het product over mijn hele hoofd te verdelen. Van de conditioner had ik een stuk meer product nodig, ik verwacht dat hij ongeveer 4/5x zo snel leeg zal zijn als de shampoofles. Jammer, maar dit is vaak zo. Na het douchen voelde mijn haar opvallend zacht aan, wauw! Ook de geur bleef erg lang in mijn haren hangen, voor mij is dit een pluspunt. Ik waste mijn haar op zondag en nu (dinsdag) ruik je het nog erg goed.

Wat de conditioner niet deed (en wat ik misschien ook niet mag verwachten) is mijn haar ontwarren. Daar zal een maskertje voor nodig zijn. De maskertjes van Tigi kosten ook 20 euro per stuk.. hmm, niet min toch.

Voor shampoo en conditioner ga ik niet meer terug naar het oude, wat een topproducten! Normaal gezien was ik mijn haar 2x per week (ik probeer het te beperken, omdat het niet zo goed voor je haren is). Met de Tigi producten heb ik het gevoel dat 1x per week ook perfect haalbaar zou zijn, mijn haren worden (bij de wortel) niet vet en ook de puntjes worden niet erg droog. Met mijn vorige shampoo was 2x per week wassen echt een must, dan was het op de laatste dag wel erg nodig! Nu is dat helemaal het geval niet meer.

Benieuwd? Hier vind je alle Tigi duopakken op bol.com

Welke shampoo is jouw favoriet?

xoxo

Fie

Ps. geen artikels als deze missen? Like me op Facebook 🙂

You May Also Like

9 Comments

 1. About Joyce 27 januari 2017 at 12:29

  De lay-out van de flesjes zien er wel ontzettend mooi uit! ? Ik gebruik de shampoo en conditioner van Franck Provost, ben er ontzettend blij mee en zijn ook niet zo redelijk duur. Denk dat je een fles van 750 ml voor maar €4,99 kunt aankopen op bol.com 😀

 2. Make-up and more 26 januari 2017 at 13:42

  Kappersmerken zijn idd duur hé, maar uiteindelijk wel beter dan gewone supermarktmerken. Ik wissel af. Soms budget, soms duur.

  1. Fie 26 januari 2017 at 14:19

   Ja, ik merk nu zeker dat het beter is! 🙂 prijs-gewijs valt het met de promo erg goed mee… maar anders ging ik ze (nog?) niet gekocht hebben!

 3. Freya 25 januari 2017 at 07:52

  Ik gebruik nu de shampoo van de kapper van het merk milkshake. Deze ruiken echt heerlijk en je hebt er heel weinig van nodig. Geeft volume aan het haar en minder snel ver dan andere supermarkt shampoos. Ook een aanrader ?

  1. Fie 25 januari 2017 at 13:30

   Bedankt voor de tip, Freya!

 4. Mamavantweeblog 25 januari 2017 at 06:13

  Tigi zijn idd goeie producten! De prijs steekt mij ook wel wat tegen 🙁 ik kan dat er niet aan geven voor shampoo. Leuk artikel!

  1. Fie 25 januari 2017 at 12:55

   Dat schrok mij ook altijd af, maar als je het uitrekent.. 12 euro per fles van 750 ml (da’s echt véél inhoud), dan valt het reuze mee 🙂 moest er geen promo zijn had ik ze ook (nog) niet gekocht.

 5. anja 24 januari 2017 at 22:31

  Nou was ik ook benieuwd naar een after foto van je haar, maar dat mis ik helaas

  1. Fie 25 januari 2017 at 00:03

   Hoi Anja, dat snap ik! Ik wou de shampoo tweemaal gebruiken (na 1x kun je geen goeie beoordeling geven, vind ik). Daardoor heb ik hem al wat langer in mijn bezit, de acties op bol.com kunnen tijdelijk zijn of langdurig (dit staat niet beschreven). Ik wou ‘mijn lezers’ ook de kans geven van deze promotie te kunnen genieten, vandaar dat ik de review na 2x gebruiken zo snel mogelijk online heb gezet 🙂 een foto nemen van mijn haar in hetzelfde licht (daglicht) ging daardoor helaas niet door mijn werkuren.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.