Getest en gekeurd: Marley Spoon

Een jaar geleden kreeg ik elke week een levering van “Hello Fresh”, opzich was ik wel tevreden maar toch liet ik na verloop van tijd steeds meer boxen “pauzeren” en daarna zelfs mijn lidmaatschap annuleren.
Een tijd terug begon het echter weer te kriebelen, ik vond mijn eigen maaltijden wat te eentonig en met zo’n voedsel box leer je weer wat nieuwe ingrediënten, specerijen en recepten kennen. Ondertussen was “Hello Fresh” lang niet meer de enige (bekende) speler op de markt. Ik vergeleek Hello Fresh, Marley Spoon, Foodbag en Smartmat. Prijs/kwanteit leek Marley Spoon mij het best! Een kleine vergelijking:

Marley Spoon: 39euro/3 gerechten voor 2 personen
Hello Fresh: 36euro/3 gerechten voor 1 persoon
Smartmat: 39 euro/3 gerechten voor 1 persoon
Foodbag: 49,50 euro/3 gerechten voor 1 persoon (1 gerecht in dubbele portie)

Bovendien zag ik dat je bij Marley Spoon uit maar liefst 7 gerechten kan kiezen… handig met een moeilijke eter (dochter) in huis! Onlangs hoorde ik dat dit bij Hello Fresh nu ook het geval is, ik spreek mij niet uit over de andere aanbieders van maaltijdboxen (die zullen vast ook goed zijn) maar met Marley Spoon heb ik nu dus ervaring.

Wat ik, buiten het eten, ook erg belangrijk vind is de klantenservice.. zijn ze makkelijk bereikbaar? Vriendelijk? JA! Ik stuurde Marley Spoon een berichtje via hun facebookpagina, ik stelde wat vragen over de levering. Ik ben namelijk niet altijd thuis op de door hen doorgegeven tijdstippen, wat dan? Ik kreeg vrijwel meteen antwoord en ze hielpen me erg goed! Er kon zelfs een grapje vanaf, toen ze opperden de box af te zetten aan de deur zei ik dat dat niet kon omdat ik aan de straatkant woon, hun antwoord? “Dat snappen we, de box aan de straatkant achterlaten is idd. riskant. Zoveel lekkere recepten is inderdaad voor iedereen heel verleidelijk.” Fijn toch? 🙂

Vorige week dinsdag werd de box voor het eerst geleverd, mijn dochter wou ook meteen kijken wat er in de zakken zat dus de foto’s zijn erg snel genomen, excuses!

Een dag voor levering kreeg ik een mailtje met de uren waartussen ze gingen leveren, netjes op het vooropgestelde tijdstip ging de deurbel. Wanneer je de box opent zie je meteen de receptkaarten, deze zijn erg mooi en duidelijk.. ideaal om te bewaren! Ik ben van plan een mapje te maken met de gerechten gesorteerd op vlees/vis/veggie. Op 1 van de kaarten staat een symbooltje “kook mij eerst!” staat er te lezen, dat recept bevat de ingrediënten met de kortste houdbaarheid. Het is wel zo dat Marley Spoon hun vlees/vis vacuüm verpakt, daardoor blijven ze best nog een tijdje goed! Het is niet zo dat je het eerste gerecht persé die dag (of zelfs de dag erna) moet maken.

De ingrediënten zitten onderverdeeld per gerecht in een papieren zak. Handig! Ik pak ze niet uit en laat ze op hun geheel op een koele plek of in de koelkast.

      

De gerechten zijn simpel te maken, je hebt geen bijzondere apparaten of “skills” nodig! Alles wordt heel duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Op de kaarten staat steeds hoe lang de bereidingstijd van een gerecht is, ik heb ondervonden dat die klopt! Zo kun je dus plannen wanneer je moet beginnen met koken. Ik vond tot nu toe alles zeer lekker, mijn enige puntje van kritiek is dat er misschien weinig vlees bijzit. Eigenlijk is dat eerder kritiek op hoe we gewend zijn te eten, we eten met z’n allen veel te veel vlees en te weinig groenten… Marley Spoon zorg ervoor dat alles in gezonde proportie is (30% vlees/vis, 70% groenten). Mijn dochter is een lastige eter maar heeft van de meeste gerechten ook smakelijk geheten, voor haar hou ik wel een portie aan de kant zonder veel specerijen of nog niet samen gemengd..
Ik bestel de box voor 2 personen en kan van 1 gerecht normaliter 2x eten.

Dankzij Marley Spoon leer ik nieuwe combinaties kennen, dingen die ik zelf waarschijnlijk nooit had geprobeerd. Zo aten we vandaag gerookte kip met spruitjes, linzen, citroen en.. yoghurt?! Verrassend lekker! Ik leerde ook een nieuwe kruidenmix kennen: Za’atar, mm!
Ik denk zelfs dat Marley Spoon mij helpt geld te besparen, de porties zijn goed dus geen overschotten, geen bijna volle bussen kruidenmix die daar maar blijven staan want “ik had het maar voor 1 gerecht nodig”.. ik hoef niet meer zelf naar de winkel te gaan om de ingrediënten van warme maaltijden (en dus koop ik ook geen nodeloze zaken meer).

Ga je een weekje opreis of wil je eens een gerechtje meer.. of minder? Geen probleem, dat kun je makkelijk aanpassen via de site… of de app! Ook krijg je elke week een mail met de gerechten voor de komende box, zo vergeet je zeker je keuze niet te maken.

Is Marley Spoon (of een andere aanbieder van maaltijdboxen) ook iets voor jou?

xoxo

Fie

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.